A tésztához:
45 dkg liszt
20 dkg zsír
1 evőkanál porcukor
1/2 csomag sütőpor
2,5 dkg élesztő
1 csomag vaníliás cukor
1 egész tojás
2 tojássárgája
2-3 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
40 dkg darált dió
ízlés szerint cukor
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
A sorok locsolásához:
rum
A megkenéshez:
1 üveg baracklekvár (650 g)
A mázhoz:
csokoládé
kevés olaj
A tésztához felfuttatjuk az élesztőt 1/2 dl cukros tejben. Mindent egy tálba teszünk, és könnyen nyújtható tésztát készítünk. A töltelékhez a diót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéját összekeverjük. A tésztát négy részre osztjuk, majd az elsőt kinyújtjuk a zsírozott tepsi méretére (38 × 23 cm) és belehelyezzük az első lapot. Megkenjük jó bőven lekvárral, megszórjuk a dióval, erre jön a következő tészta, majd újra lekvár és dió, amíg el nem fogy minden lap. Kevés rummal locsoljuk meg a sorokat. Ezután megszurkáljuk, majd 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval bevonjuk.
A piskótát megsütjük . - 7 tojás szétválasztva - 14 dkg cukor - 17,5 dkg liszt + kakaó A tojások fehérjét + a cukrot, egy csipet sót,egy pár csepp citromlevet gőz fölött d...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát gyurunk, 4 lapba sütjük tepsi hátán. A krémet megfőzzük, ha kihült összekeverjük a margarin cukor keverékkel. Ezután töltjük a lapokat, de a közepére nem kr...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt 180 fokra előmelegítjük és egy 30x32 cm-es tepsit olajjal kikenünk, liszttel beszórunk. A lisztet a kakaóval elkeverjük, átszitáljuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hájas tészta negyedéből két lapot nyújtunk, melyeket egy tepsi tetején, előmelegített, 220 fokos sütőben, körülbelül 5-5 perc alatt kisütjük és hagyjuk kihűlni. A krémhez a te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű