Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Békebeli zserbó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

45 dkg liszt
20 dkg zsír
1 evőkanál porcukor
1/2 csomag sütőpor
2,5 dkg élesztő
1 csomag vaníliás cukor
1 egész tojás
2 tojássárgája
2-3 evőkanál tejföl

A töltelékhez:

40 dkg darált dió
ízlés szerint cukor
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj

A sorok locsolásához:

rum

A megkenéshez:

1 üveg baracklekvár (650 g)

A mázhoz:

csokoládé
kevés olaj

Elkészítés:


A tésztához felfuttatjuk az élesztőt 1/2 dl cukros tejben. Mindent egy tálba teszünk, és könnyen nyújtható tésztát készítünk. A töltelékhez a diót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéját összekeverjük. A tésztát négy részre osztjuk, majd az elsőt kinyújtjuk a zsírozott tepsi méretére (38 × 23 cm) és belehelyezzük az első lapot. Megkenjük jó bőven lekvárral, megszórjuk a dióval, erre jön a következő tészta, majd újra lekvár és dió, amíg el nem fogy minden lap. Kevés rummal locsoljuk meg a sorokat. Ezután megszurkáljuk, majd 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval bevonjuk.


Békebeli zserbó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Baklava
Baklava

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hatlapos krémes
Hatlapos krémes

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a hideg margarint és azzal elmorzsoljuk. A szalakálit tejben elkeverjük és a cukorral együtt a lisztes keverékhez adjuk. Annyira gyúrjuk...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Detty
Kinder szelet /Robika kedvence/
Kinder szelet /Robika kedvence/

Az apróra vágott diót, zsírozott, lisztezett tepsi aljába szórjuk. A tojások fehérjéből habot verünk. A cukrot, réteslisztet, zsemlemorzsát, és a lekvárt összekeverjük, tojáshabb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Banános krémes
Banános krémes

Tészta: A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük. A habhoz keverjük a tojássárgájákat, a diót, a kakaóport és a sütőporos lisztet. Egy sütő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk