A tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg margarin
1 db tojás
10 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
4 ek meggylekvár
A töltelékhez:
2 db tojás
25 dkg cukor
13 dkg margarin
20 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
3 dl tej
20 dkg darált mák
7 dl cukrozott meggy
A tetejére:
20 dkg étcsokoládé
1 ek olaj
A tészta hozzávalóit a lekvár kivételével egy tálban összedolgozzuk. Sütőpapírral kibélelünk egy 22x38 cm-es tepsit, majd belesimítjuk a masszát, és megkenjük lekvárral a tetejét.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Végül hozzákeverjük a mákot, a lecsepegtetett meggyet és a tojáshabot.
A masszát a lekváros tésztára simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük.
Az összetört csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét.
Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot, a szódát, a kakaót, és a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk. Ha kemény lenne, adjunk hozzá még 1-2 kan...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy közepes méretű tepsi alját kirakjuk a keksszel. 2. A krémhez a pudingot, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejben csomómentesre keverjük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy 20 × 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a gázsütőt előmelegítjük. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a li...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: KönnyűKrém: * 130 g cukor * 80 g csokoládépuding por * 6 dl tej * 7 tojásfehérje * pici só Megfőzöm a pudingot, és a pici sóval keményre vert tojáshabot óvatosan a meleg krémbe kev...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Közepes