Lapok: 0,5 kg hájas vagy vajas tészta
Krém: 2 nagy doboz epres joghurt (nálam danone), 2,5 dl növényi tejszín, kb. 10 szem eper, 1 kék zacskós zselatin (horváth rozis)
Tetejére: vaníliás porcukor
A kiengedett tésztát lisztezett deszkán ketté osztjuk, és vékonyra kinyújtjuk. 210 fokos, előmelegített sütőben megsütjük. Vigyázat, gyorsan megsül!
A joghurtokat egy tálba öntjük, 1,5 dl vízzel elkeverjük a zselatinport, és kis lábosban felmelegítjük. Kb. 10 perc után belekeverjük a joghurtba. Addig felverjük a tejszínhabot, és felnegyedeljük/nyolcadoljuk az epreket. Összekeverjük az egészet, majd az egyik kihűlt lapra kenjük. A másik lapot felszeleteljük akkorára, amekkora szeleteket akarunk majd vágni. Tetejére kisszűrő segítségével porcukrot hintünk. Hűtőben tároljuk.
VIZES PISKÓTA ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra - SÜTÉS: 20 perc - A tojásfehérjékből és 3 evőkanál vízből habot verünk, hozzáadjuk a 9 evőkanál kristálycukrot. Tovább verjük, míg az egész kemén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta. A tojást nagyon habosra keverjük az édesítővel, és a vaníliával, majd beleszitáljuk a sütőporos kakaós lisztet. Három egyforma lapot sütünk belőle. (Kb. 10 perc a sütési id...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet por állagúra törjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és egységes masszává dolgozzuk. Ez képezi majd a torta alapját, amit a sütőpapírral kibélelt kör alakú forma aljá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a porcukorral habosra verjük, a tojásfehérjét pedig habbá. A kakaóport elkeverjük a vízzel és beledolgozzuk a habos tojás sárgába. Beleszitáljuk a sütőporral elk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes