Lapok: 0,5 kg hájas vagy vajas tészta
Krém: 2 nagy doboz epres joghurt (nálam danone), 2,5 dl növényi tejszín, kb. 10 szem eper, 1 kék zacskós zselatin (horváth rozis)
Tetejére: vaníliás porcukor
A kiengedett tésztát lisztezett deszkán ketté osztjuk, és vékonyra kinyújtjuk. 210 fokos, előmelegített sütőben megsütjük. Vigyázat, gyorsan megsül!
A joghurtokat egy tálba öntjük, 1,5 dl vízzel elkeverjük a zselatinport, és kis lábosban felmelegítjük. Kb. 10 perc után belekeverjük a joghurtba. Addig felverjük a tejszínhabot, és felnegyedeljük/nyolcadoljuk az epreket. Összekeverjük az egészet, majd az egyik kihűlt lapra kenjük. A másik lapot felszeleteljük akkorára, amekkora szeleteket akarunk majd vágni. Tetejére kisszűrő segítségével porcukrot hintünk. Hűtőben tároljuk.
A tejszínt 1 ek porcukorral jó kemény habbá felverjük. A felmelegített és kicsit lehűlt zselatint a joghurthoz keverjük ehhez pedig a felvert tejszínhabot. A tepsit amiben a pis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://pitemania.blogspot.com/2017/11/almas-kremes-piskota.html https://www.oetker.hu/hu-hu/recept/r/almas-kremes.html Előkészítés: A töltelékhez az almát megmoss...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Közepes♥ A krémhez a pudingport sűrűsödésig főzzük a tejben. Amikor kész, belerakjuk a cukrot, elkeverjük, és amikor már langyosra hűlt, hozzákeverjük a tejfölt és a citrom reszelt héját....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesNačin pripreme: Četiri belanca ulupati sa 1 kašikom hladne vode i 50 grama šećera u čvrst sneg. U drugoj posudi u kremastu smesu umutiti 8 žumanaca sa koricom limuna i preostali...
Elkészítési idő: 1 1/2 Nehézség: Könnyű