Lapok: 0,5 kg hájas vagy vajas tészta
Krém: 2 nagy doboz epres joghurt (nálam danone), 2,5 dl növényi tejszín, kb. 10 szem eper, 1 kék zacskós zselatin (horváth rozis)
Tetejére: vaníliás porcukor
A kiengedett tésztát lisztezett deszkán ketté osztjuk, és vékonyra kinyújtjuk. 210 fokos, előmelegített sütőben megsütjük. Vigyázat, gyorsan megsül!
A joghurtokat egy tálba öntjük, 1,5 dl vízzel elkeverjük a zselatinport, és kis lábosban felmelegítjük. Kb. 10 perc után belekeverjük a joghurtba. Addig felverjük a tejszínhabot, és felnegyedeljük/nyolcadoljuk az epreket. Összekeverjük az egészet, majd az egyik kihűlt lapra kenjük. A másik lapot felszeleteljük akkorára, amekkora szeleteket akarunk majd vágni. Tetejére kisszűrő segítségével porcukrot hintünk. Hűtőben tároljuk.
Elkészítése A krém elkészítése: Először a krémet készítjük el, hogy jól lehűljön és megdermedjen. A pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd belekeverjük a kókusz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 4 tojásból a szokásos módon piskótát készítünk. Hagyjuk teljesen kihűlni. A mascarpone-t kikeverjük a kétfajta cukorral és reszelt citromhéjjal. Rásimítjuk a piskótára. A krémet...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: A tésztához a lisztet szárazon összekeverjük a porcukorral, a sütőporral, elmorzsoljuk a zsiradékkal (én mangalica zsírt használtam), majd a tojást hozzáadjuk, és annyi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tészta hozzávalóit üsszegyúrjuk, és két lapot sütünk belőle, a tepsi hátulján. A lapok nyújtásakor alaposan lisztezzük a deszkát, mert a tészta nagyon ragadós. Süt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű