Lapok: 0,5 kg hájas vagy vajas tészta
Krém: 2 nagy doboz epres joghurt (nálam danone), 2,5 dl növényi tejszín, kb. 10 szem eper, 1 kék zacskós zselatin (horváth rozis)
Tetejére: vaníliás porcukor
A kiengedett tésztát lisztezett deszkán ketté osztjuk, és vékonyra kinyújtjuk. 210 fokos, előmelegített sütőben megsütjük. Vigyázat, gyorsan megsül!
A joghurtokat egy tálba öntjük, 1,5 dl vízzel elkeverjük a zselatinport, és kis lábosban felmelegítjük. Kb. 10 perc után belekeverjük a joghurtba. Addig felverjük a tejszínhabot, és felnegyedeljük/nyolcadoljuk az epreket. Összekeverjük az egészet, majd az egyik kihűlt lapra kenjük. A másik lapot felszeleteljük akkorára, amekkora szeleteket akarunk majd vágni. Tetejére kisszűrő segítségével porcukrot hintünk. Hűtőben tároljuk.
2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge t...
Elkészítési idő:Elkészítése: A palacsinta hozzávalóit összekavarjuk, majd olajban kisütjük a palacsintákat. A mascarponét a cukorral és a vaníliás cukorral összedolgozzuk, hozzáadjuk a citromle...
Elkészítési idő: