Hozzávalók:
25 dkg zsírszegény tehéntúró
2 narancs ( vagy mandarin ) a héjától és a magjaitól megtisztítva
2 dl kefir
édesítőszer ízlés szerint
piskóta tallér ( vagy babapiskóta )
kevés őrölt fahéj
Elkészítése:
A hozzávalókat belekeverjük a turmixgépbe. Majd addig mixeljük, míg jó sima, krémes massza lesz az egészből.
A piskóta tallérokat egy tálba lerakjuk, ráöntjük a masszát, tetejére narancs szeletkéket rakunk, és megszórjuk az őrölt fahéjjal. 1 órára a hűtőbe rakjuk, hogy a tallérok megpuhuljanak.
Tálaláskor kis tálkákba szedünk belőle.
A lisztet elmorzsolom a vajjal majd az összes hozzá valóval sima tésztát gyúrok. / én a kis kosárka formákat egy olajos ecsettel kikentem / A félkemény habbá vert fehérjéhez hozz...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézA sárga piskótához a tojásokat kettéválasztottam, a sárgáját habosra-krémesre kevertem a cukor felével és a vízzel. A fehérjéből kemény habot vertem, a végefelé a cukor másik fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA szilvákat félbevágjuk, a juice, cukor, citromhéj hozzáadása után, felfőzzük egy kicsit. Ez kb. 3 perc, kevergessük meg néha. Egy kis edényben keverjük össze a zselatint a vízze...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Közepes