Családireceptkönyv.hu

Gesztenyés-pisztáciás szelet kókusztejszínhabbal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 4 személyre:

A kókusztejszínhabhoz:
2 dl sűrű kókusztej (pl. Cocomas, AROY-D vagy Real Thai)
0,25 literes, kisméretű habszifon
1 habpatron

A tésztához:
4 tojás
10 dkg gesztenyeliszt
5 g foszfátmentes sütőpor
5 dkg eritrit
2 dkg pisztácia a díszítéshez

A krémhez:
2 dl kókusztej
5 ek. eritrit
2 ek. étkezési zselatin
25 dkg natúr gesztenyemassza

Elkészítés:


A kókusztejet és az üres habszifont hűtsd le előzetesen, majd állítsd össze a gyártó utasítása szerint. Alaposan rázd össze, és a formázócsőrt a habszifonra helyezve máris használhatod. A tejszínhab hűtőben tárolva kb. 3 napig őrzi meg a minőségét.

Kapcsold be a sütőt 175 fokra. Verd fel a tojásokat, majd sorban add hozzá a többi hozzávalót is a pisztácia kivételével. A tésztát ezután öntsd egy sütőlemezre vagy formába, és simítsd el egyenletesen. 175 fokon 15 percig süsd. Ezalatt készítsd el a krémet: egy lábasban melegítsd fel a kókusztejet, oldd fel benne az eritritet, és ha már kézmeleg, keverd hozzá a zselatint. Tedd bele a kisebb darabokra tört gesztenyemasszát, és turmixold össze. A megsült tésztalapra töltsd rá az elkészített krémet, szórd meg felaprított pisztáciával, és hűtőben kb. 30-40 percen át hagyd megdermedni. Ezután kockaformára szeletelve a behűtött kókusztejszínhabbal tálald.

Trükkök, tippek, praktikák:


Posta Reni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Stefánia torta krémje
Stefánia torta krémje

Tetejét csokoládékrémmel vonjuk be, és kakaóporral hintjük meg.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hullámos krémes
Hullámos krémes

A lapok készítése: A tésztához 2,5 dl vizet 15 dkg zsírral felforralunk, majd hozzákeverünk 15 dkg lisztet, összefőzzük. Tűzről levéve ,15-20 percig állni hagyjuk, utána 5 db...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rumos-meggyes csoki kocka
Rumos-meggyes csoki kocka

A piskótához: a tojássárgát a cukorral kikeverjük hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd a keményre vert tojásfehérje habot. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 C fokon megsütjük. (30x24...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk