8 db tojás
20 dkg cukor
8 evőkanál meleg víz
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
3 evőkanál kakaó
Krém:
6 dl tej
2. cs vaníliás pudingpor
20 dkg Rama
10-15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
Máz a tetejére
10 dkg Rama
2 evőkanál kakaó
5 evőkanál cukor
Elkészítése:
1. A tésztához valókat robotgéppel kikeverjük, vizes piskótát készítünk, és felét egy Ramával kikent, kilisztezett, hosszúkás tepsibe simítjuk. A másik feléhez hozzáadjuk a kakaót és óvatosan rásimítjuk a tésztára.
2. Sütés: előmelegített sütőben, 165 fokon, kb 25 percig, hőlégkeveréssel.
3. A krémhez a 6 dl tejben felfőzzük a 2 cs vaníliás pudingport és ha kihűlt, hozzákeverjük a 20 dkg Rama és a 10-15 dkg porcukor keverékét. Rásimítjuk a kész, kihűlt tésztára és hűtőbe tesszük.
4. A mázhoz valókat felmelegítjük egy edényben, ráöntjük a sütire, vagy csak lazán rácsurgatjuk, ízlés szerint.
Célszerű először a krémet elkészíteni, hogy kihűljön.
A kekszet apróra törjük és hozzákeverjük a vajat, a meggyes gyümölcslét és a porcukrot, majd robotgéppel összedolgozzuk. Amikor kemény pép lesz belőle, belekeverjük a kimagvalt meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sűrített tejet, ha konzerv, akkor dobozzal együtt annyi vízbe tesszük, ami ellepi és főzzük kb. 4-5 órát, eközben a tejből sűrű karamellkrém lesz. Ha tubusos, akkor a tubusból be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaz alapból lehet vaniliás krémet vagy diósat is készíteni .
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű