8 db tojás
20 dkg cukor
8 evőkanál meleg víz
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
3 evőkanál kakaó
Krém:
6 dl tej
2. cs vaníliás pudingpor
20 dkg Rama
10-15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
Máz a tetejére
10 dkg Rama
2 evőkanál kakaó
5 evőkanál cukor
Elkészítése:
1. A tésztához valókat robotgéppel kikeverjük, vizes piskótát készítünk, és felét egy Ramával kikent, kilisztezett, hosszúkás tepsibe simítjuk. A másik feléhez hozzáadjuk a kakaót és óvatosan rásimítjuk a tésztára.
2. Sütés: előmelegített sütőben, 165 fokon, kb 25 percig, hőlégkeveréssel.
3. A krémhez a 6 dl tejben felfőzzük a 2 cs vaníliás pudingport és ha kihűlt, hozzákeverjük a 20 dkg Rama és a 10-15 dkg porcukor keverékét. Rásimítjuk a kész, kihűlt tésztára és hűtőbe tesszük.
4. A mázhoz valókat felmelegítjük egy edényben, ráöntjük a sütire, vagy csak lazán rácsurgatjuk, ízlés szerint.
Célszerű először a krémet elkészíteni, hogy kihűljön.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A kéz melegétől a zsiradék felpuhul és egyre könnyebbé válik az összeállítása. 2 óra hosszára hűtőbe tesszük. Az idő lejárta után sodorjuk és süt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepeslegelőször a krémet készítjük el, mert hűlnie kell, a kristálycukrot egy tejes edényben aranybarnára pirítjuk, óvatosan felöntjük a tej felével, addig melegítjük, amíg a cukor t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaníliarudat éles késsel hosszában behasítom úgy, hogy a végén egy kis szakasz egybetartsa. Egy rozsdamentes lábosba öntöm a tejet és a tejszínt, beledobom a vanília rudat, felfo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tesztahoz a tojasokat szetvalasztom A cukrot a tojassargakkal es a vizzzel habosra kavarom A lisztbe keverem a sutoport,es azt is a tojasos masszahoz keverem,es hozza adom a ka...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes