30 dkg liszt
6 dl tej
10 dkg vaj
5 db tojás
10 dkg porcukor
A sütéshez : kevés olaj .
A rétegek közé : 1 tábla (100 g ) Milka tejcsokoládé .
A tetejére : kevés porcukor .
A csokit daráljuk le .A tojásokat válasszuk ketté . A fehérjét verjük fel kemény habbá . A sárgáját , a vajjal és a cukorral keverjük habosra . Felváltva adagoljuk hozzá a lisztet és a tejet . Végül óvatosan , vigyázva , hogy ne törjük össze , forgassuk bele a tojásfehérje habot . A szokásosnál jóval sűrűbb masszánk lesz .
A palacsinta sütőben egy kevés olajat felhevítünk ( tényleg csak keveset , mert a tészta is tartalmaz zsiradékot , vajat ) . Körülbelül 2 merőkanálnyi tésztát teszünk a sütőbe egy-egy réteg elkészítéséhez . Így készítve 8 palacsintával számolhatunk . Az egyik oldalát szép pirosra sütjük .
Ezt folytatjuk mindaddig , amíg az utolsó palacsintához nem érünk . Az utolsó réteget úgy borítjuk a többire , hogy a sült fele kerüljön felülre .
Megszórjuk porcukorral .
Az egészet összegyúrni és 4 lapban megsütni. A töltelékhez az almát lereszelni a 15 dkg vaníliás cukorral megdinsztelni. Miután a lapok kihűltek, megtölteni az almás töltelék...
Elkészítési idő: 1 óraA tojások fehérjéből gy csipet sóval kemény habot verünk. A cukrot hozzáadjuk, majd kanalanként a vizet is, de közben folyamatosan verjük a habot. Egy másik edényben a tojássárgájá...
Elkészítési idő:Először elkészítjük a krémet. Vízgőz fölött megolvasztjuk a vajat, a tejszínt és a csokoládét, simára keverjük és kihűtjük. Akkor jó, hogyha kenhetőre dermedt. (Ennek elérése érdek...
Elkészítési idő: