Hozzávalók
16 db babapiskóta,
3 dl tej,
ízlés szerint vanília cukor és porcukor,
25 dkg gesztenye massza,
cukrozott tejszínhab,
1 tábla étcsokoládé,
Elkészítés
A tejet meglangyosítjuk, a vanília cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy jénai tál aljára pakoljuk őket. Majd gesztenye masszát reszelünk rájuk.
A csokit megolvasztjuk és elfelezzük. Az egyik felét hígítjuk egy kis tejjel, úgy hogy öntetsűrűségű legyen. Ezzel a csokiöntettel meglocsoljuk a gesztenyés réteget. Majd cukros tejszínhabot kenünk rá.
A tetejét elsimítjuk és a maradék olvasztott csokival díszítjük
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a cukrot is belekavarjuk. A diót, a szódabikarbónát és a lisztet összekavarjuk, a habhoz adjuk. Sütőpapírral bélelt 35/45 cm-es tepsibe simít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejjel felverjük a poros habtejszínt. A többi hozzávalókat a babapiskótán kívül hozzáadjuk, és felverjük. Egy tálban elhelyezzük a babapiskótát, majd krémet teszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótát hagyományos módon készítjük el,annyi változás van,hogy a liszt helyett a pudingport forgatjuk össze a tojással Sütjük. A piskótát hagyjuk jól kihűlni,és azután töltsük...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéhez keverjük a cukrot és kemény habot verünk belőle. Óvatosan hozzáadjuk a tojások sárgáját is, majd a vizet, a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a rumaromát is...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű