0,5 kg zsírszegény túró
4 tojás
4 ek lenmagpehely
2 ek zabkorpa
só
vanilia kikapart magja
zabpehely
darált mandula (nem szükséges)
0,5 kg zsírszegény túrót áttörünk, 4 tojás sárgájával, csipet sóval, vanília kikapart magjával,lyel, 2 ek zabkorpával összekeverjük. A felvert tojásfehérjével lazítjuk. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk kanállal, vagy golyókat formálunk belőle. Ha feljöttek a víz tetejére és forogni kezdenek, lapátkanállal kiszedegetjük. Pirított, darált zabpehelybe forgatjuk. (én egy kis darált mandulát is adtam hozzá) reszelt citrushéjjal esetleg édesítővel elkevert görög joghurttal tálaljuk.
Javaslom, hogy a krém elkészítésével kezdjük a receptet, mert amíg készítjük a tésztát, a krém le tud hűlni. Sütőt előmelegítjük 210°C-ra. Sütőlemezt kibéleljük szilikonos sütő...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA vizet a zsiradékkal együtt, megfelelő nagyságú fazékban (1,5, 2 literes) feltesszük főni; amikor forr, megsózzuk, hozzáadjuk a cukrot, és amikor erőteljesen forr, egyszerre bel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lap hozzávalóit összegyúrjuk és egy sütőpapírral fedett nagy gáztepsiben világosra sütjük. A tetejét villával megszurkáljuk, hogy fel ne púposodjon (180°C-on, 10-12 perc). A hab...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: KözepesA tésztához a tojást, a margarint, a mézet, a tejet és a cukrot kissé összekeverjük, pár percig melegre tesszük, amíg a zsiradék és a méz megolvad. Belekeverjük a lisztet a benne e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű