menu

Családireceptkönyv.hu

265.Pudingos-tejfölös szelet


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Tészta
400 g finomliszt
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 db tojás
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 ek tejföl
1 kk szódabikarbóna

Pudingos-tejfölös krém
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
55 dkg tejföl

Elkészítés:


A liszthez adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a szódabikarbónát, és a kakaót.
Ezután adjuk hozzá a tejfölt, az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd osszuk el két egyenlő részre. (egy könnyen nyújtható tészta legyen)
Egy sütőpapírt enyhén lisztezzünk meg, majd az egyik tésztagombócot nyújtsuk ki rajta tepsi méretűre. Ezután a sütőpapírral együtt, emeljük át a tepsibe. (a sütőpapír egy kicsivel lógjon túl a tepsi szélén)
Ezután öntsük a tésztára egyenletesen az előzőleg elkészített pudingos-tejfölös krémet.
A tepsiben lévő tészta tetejére ezután egyenletesen kenjük rá a krémet, majd nyújtsuk ki a másik tésztagombócot, és óvatosan helyezzük a krém tetejére.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen. (Én másnapig a hűtőben hagytam)
Tálalás előtt vegyük ki a süteményt a hűtőből, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Érdemes előző nap elkészíteni, így van ideje a krémnek jól megdermedni. Hűtőben, vagy hideg helyen 2-3 napig eltartható.
Pudingos-tejfölös krém
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd öntsük hozzá a maradék tejet. Ezután adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre.
Amikor a puding kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről, majd hűtsük ki teljesen. (Én állandó keverés mellett hűtöttem ki, hogy szép sima krémet kapjak)
Ezután a teljesen kihűlt pudingos krémhez, apránként keverjük hozzá a tejfölt. (mindenképpen 20%-os tejfölt keverjünk hozzá, mert különben nagyon folyós lesz a krém)
Sütés hőfoka: 180 °C
Sütés módja: alul-felül sütés
Tepsi mérete: 22x32
Sütés ideje: 30 perc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
 Pudingos mákszelet
Pudingos mákszelet

Mákkrém készítése: A mákkrémhez tegyük fel a tejet melegedni, keverjük hozzá a cukrokat. Amikor már gyöngyözik az oldala, keverjük hozzá a lekvárt, és főzzük néhány percig. Egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erdélyi raffaello szelet
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Erdélyi raffaello szelet

A kókuszos tészta elkészítése: A tojásfehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük. Félidőben hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg a cukorszemcsék el nem olvadnak. A liszthe...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tiramisu
Tiramisu

A kókusztejbe belekeverjük a vízzel felforralt zselatint. (Ezt előző nap vagy pár órával előbb érdemes megcsinálni és hűtőbe tenni, hogy másnapra megdermedjen.) Amikor megdermedt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
RIGÓ JANCSI MUFFIN
RIGÓ JANCSI MUFFIN

1. Előző este a krémhez felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a tejszínben. Megvárjuk, míg kihűl és hűtőbe tesszük. 2. A tojássárgákat habosra verjük a cukor kétharmadával. 3...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk