Tészta
400 g finomliszt
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 db tojás
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 ek tejföl
1 kk szódabikarbóna
Pudingos-tejfölös krém
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
55 dkg tejföl
A liszthez adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a szódabikarbónát, és a kakaót.
Ezután adjuk hozzá a tejfölt, az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd osszuk el két egyenlő részre. (egy könnyen nyújtható tészta legyen)
Egy sütőpapírt enyhén lisztezzünk meg, majd az egyik tésztagombócot nyújtsuk ki rajta tepsi méretűre. Ezután a sütőpapírral együtt, emeljük át a tepsibe. (a sütőpapír egy kicsivel lógjon túl a tepsi szélén)
Ezután öntsük a tésztára egyenletesen az előzőleg elkészített pudingos-tejfölös krémet.
A tepsiben lévő tészta tetejére ezután egyenletesen kenjük rá a krémet, majd nyújtsuk ki a másik tésztagombócot, és óvatosan helyezzük a krém tetejére.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen. (Én másnapig a hűtőben hagytam)
Tálalás előtt vegyük ki a süteményt a hűtőből, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Érdemes előző nap elkészíteni, így van ideje a krémnek jól megdermedni. Hűtőben, vagy hideg helyen 2-3 napig eltartható.
Pudingos-tejfölös krém
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd öntsük hozzá a maradék tejet. Ezután adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre.
Amikor a puding kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről, majd hűtsük ki teljesen. (Én állandó keverés mellett hűtöttem ki, hogy szép sima krémet kapjak)
Ezután a teljesen kihűlt pudingos krémhez, apránként keverjük hozzá a tejfölt. (mindenképpen 20%-os tejfölt keverjünk hozzá, mert különben nagyon folyós lesz a krém)
Sütés hőfoka: 180 °C
Sütés módja: alul-felül sütés
Tepsi mérete: 22x32
Sütés ideje: 30 perc
A vajat a cukorral és a kakaóval gőz felett összefőzzük. Levesszük a gőzről és beleforgatjuk a maradék szárazanyagot. A kekszes masszát egy tepsi aljába tesszük, és jól belenyomko...
Elkészítési idő: 24 óra Nehézség: KönnyűA barna tészta alapanyagait gondosan összegyúrjuk és vékonyra kinyújtjuk. Ha nehezen gyúrható egy kevés langyos tejjel lazíthatunk rajta. Ha gyerekeknek készítjük, a kávét tejjel h...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyűezeket összedolgoztam, közepes tepsiben 4 lapot sütöttem. A pudingot felfőztem a cukros tejben, még melegen hozzáadtam a margarint, megtöltöttem a lapokat (tetszés szerinti...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit annyi tejjel összegyúrjuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. A tésztát háromfelé osztjuk és egyenként kinyújtva, három egyforma nagyságú lapot sütünk belőlük, eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű