1 adag (én dupla adagot csinálok mindig):
25 dkg mascarpone
3 tojás
3 dkg porcukor
piskóta
tejeskávé
rum
kakaópor
A tojások fehérjét kemény habbár verem. A tojások sárgáját elkeverem a porcukorral majd hozzá adagolom a mascarpone-t is. Óvatosan beleforgatom a tojáshabot a mascarpone-s krémbe.
Egy üveg tálba sorakoztatom a rumos tejeskávéba megáztatott piskótát (2 másodpercig) majd mehet rá a krém, és addig rétegezem míg a krém el nem fogy. Krémmel fedjük be. Ha kész megszórjuk kakaóporral és egy éjszakára, de minimum 4 órára hűtőbe tesszük.
A tészta: Szétválasztjuk a tojásokat. A tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a sütőport, a sót és a kakaóport. A tojások fehérjét kemény h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBelga csoki krém: 7dl tej,2 csom csoki puding,5-6 evökanál cukor,mikor a puding kész,bele 2 e.k kakaópor,1 tábla torta bevono,ha kihült 2-3 dl tejszin habbá verve Fekete erdő: m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét a cukorral kemény habnak verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd bele keverjük a diót, és az egészet óvatosan összedolgozzuk a kemény habbal. Egy nagyobb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingokat megfőzzük a leírásnak megfelelően. A porcukrot habosra keverjük a vajjal/margarinnal. Ha a puding kihűlt hozzákeverjük a vajas krémet Egy tálcára tegyük le téglalap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű