Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Dobos szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tésztához:
15 tojás, 30 dkg porcukor, 30 dkg finom liszt 10 gr sütőpor

krémhez:
8 egész tojás, 35 dkg kr. cukor, 35 dkg főző csoki, 5 dkg kakaópor

Elkészítés:


Tészta
5 lapot sütök mégpedig 3 keverésből
6 tojás, 12 dkg porcukor, 12 dkg liszt, 4 gr sütőpor
Szétválasztom a tojásokat a fehérjébe teszek 1 ek porcukrot, pici sót s kemény habbá verem. Sárgáját habosra keverem a többi porcukorral, bele szitálom a lisztet és a s. port, majd hozzá keverem a tojás fehérjét úgy, hogy a feés még hérjét ne törjem össze /lazán/.
Ebből a mennyiségből két s.papírral bélelt tepsit egyenletesen megkenek s kb 15 per alatt sütök 1 lapot. Ezt még 1x ismétlem, így már 4 lap lesz fél adagból s így kapok 5 lapot. Még langyosan leszedem a lapokról a sütőpapírt.

Krém
A tojásokat bele ütöm egy tálba, bele szórom a kr. cukrot és kézi habverővel szét keverem. Egy lábosba teszek 2 ujjnyi vizet, mikor forr ráhelyezem a tálat a tojásokkal és keverem kb. 8 percig, ha bele nyúlsz a tojások jó melegek legyenek, ha már az ujjadat csípi elég mert ha túl főzöd meg fog ikrásodni a krém.
A gázt leveszem minimumra azért hogy a csoki na süljön rá a tál szélére s bele rakom a csokit, mikor elolvadt bele szitálom a kakaóport, jól szét keverem, besűrűsödik szépen és kész is az isteni finom csoki krém amit hagyok teljesen kihűlni.

30 dkg teavajat, 20 dkg margarin /szobahőmérsékletű/, 20 dkg porcukorral habosra keverek mixerrel s kicsinyként adom hozzá a kihűlt csoki krémet.
Készen is van a finom csoki krém.
Minden lapot megkenek csoki krémmel a tetejét is. Hagyom egy kicsit dermedni majd becsokizom a tetejét.

Dobos szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hókirálynő szelet
Hókirálynő szelet

A tésztát készítjük el először. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot. Az olajat is hozzáadjuk és közben habverővel verjük, majd a lisztet és a sütőport i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Hartyáni krémes
Hartyáni krémes

Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a cukrot, a tojást és a kakaót. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és összegyúrjuk. Ha túl keménynek találjuk a tésztát, 1-2 evőkanál te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütés nélküli citromos joghurttorta
Sütés nélküli citromos joghurttorta

A zabkekszet aprítógépben összezúzzuk és jól elkeverjük az olvasztott vajjal, majd egy kanál segítségével egyenletesen szétoszlatjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformában. Hűtőbe t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gertrud szelet
Gertrud szelet

A piskótát hagyományos módon készítjük el,annyi változás van,hogy a liszt helyett a pudingport forgatjuk össze a tojással Sütjük. A piskótát hagyjuk jól kihűlni,és azután töltsük...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk