1 kisebb tepsinyi piskóta
1-1 csomag csokoládés és vaníliás pudingpor(lehet főzés nélküli puding is)
tej
cukor
mazsola(elhagyható)
rum vagy aroma
dió
tejszínhab
dr oetker csokiöntet
A pudingokat előírás szerint elkészítjük. A mazsolát beáztatjuk egy kevés rumba.Vagy a piskótákat locsoljuk mg kevés rummal
A piskótát falatnyi darabokra tépkedjük és a felével kirakjuk egy tál alját. A tetejére szórjuk a mazsola és a dió felét. Leöntjük a még langyos vaníliás pudinggal. A piskóta másik felét elosztjuk rajta, erre jön a maradék dió és mazsola. Ráöntjük a csokipudingot. Legalább 1 órára hűtőbe rakjuk. Tálalásnál tejszínhabot teszünk a tetejére, amire csokiöntetet csorgatunk. Gyors és egyszerű, az íze pedig nagyon hasonlít az eredeti somlóihoz.
Tészta: A cukrot a margarint a kakaót a tojást és a mézet gőz fölött összedolgozzuk. Hozzákeverjük a lisztet és a szódabikarbónát. Amikor kihűlt 2 egyforma lapot sütünk tepsi hátán...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet összekeverjük a szalalkálival, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat, és elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, hozzáadjuk a tojást, és egy pici tejet,...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni. 2 cipót formálunk belőle,kinyújtjuk és nagy gáztepsi hátán megsütjük. 2 nagy kör alakot vágtam és erre formá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 180 fokosra. 2. A kekszet ledaráljuk, vagy aprítógépben morzsásra aprítjuk, és összedolgozzuk a vajjal. A piteformába nyomkodjuk egyenletesen, úgy, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű