Tészta:
40 dkg. liszt,
2 db. tojás,
1 db. citrom reszelt héja,
1 cs. sütőpor,
10 dkg. zsír, vagy 14 dkg. vaj-nálam zsír volt.
Krém:
3 cs. vaníliás főzős puding,
6 dkg. liszt,
36 dkg. cukor,-tessék kóstolni kinek mennyi,
1l.tej,
5 db. tojás habja,
25 dkg. margarin,
3 db. citrom leve.
Tetejére:
Őrölt dió.
A tésztának valókat összegyúrjuk,kinyújtjuk, és zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, és megsütjük. A pudingokat sűrűre főzzük,a megadott hozzávalókkal, és még forrón hozzáadjuk a margarint és a felvert habot. A tetejét őrölt dióval szórjuk meg. Én a tésztából kimaradt citromlevet is hozzáadtam.
Ezután a betenni a fagyasztóba 2-órára utána kivenni, szeletelni és mehet a hűtőbe.
Jó étvágyat kívánok!
Tepsiméret: 35x30
Először a krémet készítjük el, hogy jól lehűljön, megdermedjen mire használni kell. A pudingporokat a cukorral, és a tejjel felfőzzük. Közben a csokoládét is bele tördeljük. A kók...
Elkészítési idő: 75 percElkèszitès: a tojásokat felverjűk az egy kanál vizzek ,egy csipet soval ès a cukorral kemèny habbá majd hozzáadjuk elöbb a lisztet majd a kètfèle mákot. Sűtöpapirral bèlelt tepsib...
Elkészítési idő: 2Elkészítése: A grillázs elkészítése: A grillázshoz 20 dkg durvára vágott dióhoz keverjünk 2-3 ek kristálycukrot, majd állandó kevergetés mellett, karamellizáljuk aranybarnára...
Elkészítési idő:1 A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon szobahőmérsékleten állni hagyjuk. A tepsit (30*40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. 2 A tésztát a hosszabbik ol...
Elkészítési idő: kb.:1,5 óra