Mákos réteg:
25 dkg darált mák
2 tojás
15 dkg margarin
5 dkg cukor
2 dl tej
1 csomag sütőpor
3 dkg liszt
Piskóta:
5 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
3 evőkanál víz
Krém:
4 dl tej
4-5 evőkanál liszt
15 dkg margarin
13 dkg porcukor
Máz:
olvasztott csokoládé
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A mákos réteghez való anyagokat összekeverjük és a tepsibe simítjuk, majd a tetejére ráöntjük a kikavart piskótatésztát. Megsütjük. Ha kész, kiborítjuk a tepsiből és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön. Eközben elkészítjük a krémet: a tejet a liszttel felfőzzük, a margarint pedig habosra keverjük a porcukorral. Amikor a főzött krém kihűlt, a margarinnal jól összedolgozzuk. A kész krémet a tésztára simítjuk, a tetejét csokimázzal bevonjuk.
1. réteg: 1.1 nagy csomag (20-25 g) zselatint felmelegítünk 5 dl vízzel (nem forraljuk, csak addig hevítjük, míg a zselatin elolvad). Ha készen van, összekeverjük 3 ek kakaóv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztben elkeverjük a porcukrot, sütőport és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat, és a tojássárgájával valamint a tejföllel, könnyen gyúrható tésztát készítünk. Lehet, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket a cukorral verjük nem túl kemény habbá, majd dresszírozzunk szilikonos sütőpapírra 3-3 csíkot. Ezekre nyomjunk 2-2 csíkot a sárga részből. Lezárásképp újból nyo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrém 3 doboz krémes túró [3*25 dkg] 10 dkg vaniliàs porcukor Citromhéj Citromlé Ezeket jó habosra kikeverjük 250 ml habtejszint zselatinfixel keményre felverni és hozzàkevern...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: Közepes