Családireceptkönyv.hu

Részeges meggyes koszorú


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg vaj,20 dkg cukor,4 tojás,4 tojássárgája,2 teáskanál reszelt citromhéj,10 dkg búzaliszt,15 dkg kukoricaliszt,5 dkg őrölt mandula,1 teáskanál sütőpor, 4 evőkanál kakaópor

A krémhez:
70 dkg meggybefőtt,4 lap zselatin,fél l tejszín,2 zacskó vaníliás cukor,3 evőkanál rum,10 dkg tejcsokoládé,porcukor

Elkészítés:


Az időben – legalább félórája – szobahőmérsékletre tett vajat habosra keverem, majd hozzáadok 10 dkg cukrot, az egész tojásokat, a tojássárgáját és a reszelt citromhéjat. A búzalisztet és a kukoricalisztből 10 dkg-ot elvegyítem a sütőporral, ezt is a tésztához adom az őrölt mandulával együtt és alaposan összedolgozom a tésztát. A massza egyharmadát áttöltöm egy másik edénybe, a maradék kétharmadba a kakaóport keverem. A kakaós tésztát kivajazott kerek koszorúformába öntöm, egyenletesen belesimítom, majd befedem a maradék tésztával. Előmelegített, 180 fokos sütőben (gázsütő 5. fokozatán) 45-50 percig sütöm. A sütőből kivéve óvatosan kiborítom, hagyom kihűlni, majd három lapra vágom.
A töltelékhez kimagozom a meggyet, lecsöpögtetem, összekeverem a maradék 10 dkg cukorral. Egy órán át állni hagyom, majd leszűröm a levét. A maradék 5 dkg kukoricalisztet összekeverem 3-4 evőkanálnyi meggylével. A többi meggylevet vízzel 2,5 dl-re hígítom, felforralom, és állandóan kevergetve hozzáadom a lisztes léhez. Ismét felforralom, 3-4 percen keresztül főzöm, majd lehúzom a tűzről és lehűtöm. Ebbe a masszába teszem a lecsöpögtetett meggybefőttet.
A tejszínt kemény habbá verem a vaníliás cukorral. A zselatint 10 percre 4 evőkanál vízbe áztatom és olvadásig melegítem. Hozzáadom a rumot, majd belekeverem az egészet a tejszínhabba.
A gyümölcsös massza felét elrendezem az alsó süteménylapon. A tetejét 2 cm vastagon megkenem a vaníliás tejszínhabbal, majd óvatosan rányomkodom a második lapot. Elrendezem rajta a gyümölcsös massza másik felét és ismét megkenem tejszínhabbal. Ráteszem az utolsó tésztát is és a süteményt bevonom tejszínhabbal. Egy éjszakán keresztül hűtöm. A díszítéshez a csokoládéból szép hosszú forgácsokat faragok, megszórom vele a tésztát és meghintem porcukorral

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ágota
Egyszerű sütemény színesen
Egyszerű sütemény színesen

Elkészítése: A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd 4 lapos sütünk belőle. A pudingokat felfőzzük a cukros tejben, majd melegen beletesszük a Rama margarint és elkeverjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csokoládés, meggyes, joghurtos kocka
Csokoládés, meggyes, joghurtos kocka

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük, apránként adjuk hozzá a cukrokat s közben kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral össz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diókrémes kávés süti
Diókrémes kávés süti

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk