Tészta:
- 37 dkg liszt
- pici só és cukor
- 10 db tojás
- 30 dkg margarin
- 7,5 dl víz
Krém:
- 10 db tojás fehérje
- 3 csomag vanília puding
- 30 dkg cukor
- 3-4 csomag vaníliás cukor
- 7 dl víz
- 1/2 csomag zselatin
0,5 l tejszínhab
190-200 fokon légkeverésen sütjük.
A lisztet a margarinnal, porcukorral, reszelt citromhéjjal összegyúrjuk. Hűtőben 1 órát pihentetjük. A tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, szaggatóval kiszúrjuk és kibéleljük vele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta Az almát megpucoljuk, és vékonyra felszeleteljük. A tepsibe sütőpapírt terítünk, megkenjük vékonyan olajjal, és erre szépen szorosan felsorakoztatjuk az almát. Tetejét f...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűSzokásos módon piskótát készítünk. Tojást szétválasztjuk.Sárgájába beleszórjuk a kakaót és az édesítőt, rumaromát.Jól kikeverjük. A fehérjéből kemény habot verünk. A kettőt ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűítés A piskótához a tojások sárgáját a porcukorral gépi habverővel 20 percig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A tojásfehérjéket kemény habbá v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű