tasak = 10 gramm. A tasak tartalma 0,5 liter folyadékhoz elegendő. Kemény állag eléréséhez (aszpik,joghurt torta gyümölcszselé) 1 dl vízhez 2 púpozott teáskanál (10 gramm) zselatin szükséges. Joghurt a víz helyett ,itt vannak az arányok .díszítjük gyümölcsel .zselés cukorral ,És szabadon választott forma ,lehet szilikonos formák. Ez elegendő a zselatin 2 nagy joghurtos pohárhoz. Felhasználás: A zselatint egy kis edényben 4 evőkanál vízzel ill. folyadékkal kikeverjük.
Joghurt torták .Kóstolnátok?Dr. Oetker Zselatin, étkezési őrölt fehér. Aszpik,joghurt torta gyümölcszselé és kocsonya készítéséhez. 1 tasak = 10 gramm. A tasak tartalma 0,5 liter folyadékhoz elegendő. Kemény állag eléréséhez (aszpik,joghurt torta gyümölcszselé) 1 dl vízhez 2 púpozott teáskanál (10 gramm) zselatin szükséges. Joghurt a víz helyett ,itt vannak az arányok .díszítjük gyümölcsel .zselés cukorral ,És szabadon választott forma ,lehet szilikonos formák. Ez elegendő a zselatin 2 nagy joghurtos pohárhoz. Felhasználás: A zselatint egy kis edényben 4 evőkanál vízzel ill. folyadékkal kikeverjük. 10 percig állni hagyjuk (amíg megduzzad). Folytonos keverés közben a maradék vizet ill. folyadékot hozzáadjuk és felmelegítjük (ne főzzük!). Melegítés közben a zselatin teljesen feloldódik. A zselatint kissé lehűtve langyosan használjuk, szilárdulásig hűtőszekrényben tároljuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, sütőlapon vagy tepsi hátlapján 3 lapot sütünk belőle. Egy lapot még melegen összemorzsolunk. 2 dl tejben elkeverjük a vaníliát és a rumot, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a zsiradékkal együtt, megfelelő nagyságú fazékban (1,5, 2 literes) feltesszük főni; amikor forr, megsózzuk, hozzáadjuk a cukrot, és amikor erőteljesen forr, egyszerre bel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, a vizet és az olajat is beletesszük, majd a kakaót, a lisztet és a sütőport is. A masszához keverjük a habo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. A világosan maradt tésztát ketté osztjuk és nagyjából 30*35 cm-es lapokká n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű