Tészta hozzávalói:
6 tojás
6 ek. kristálycukor
6 púpozott ek. liszt (lehet több is)
6 ek. víz
fél cs. sütőpor
csipet só
Krém hozzávalói:
3 dl tej
15 dkg vaj
3 ek. liszt
10-15 dkg porcukor
- ezekből krémet főzünk
fahéj vagy csokireszelék a tetejére
6-7 db alma, margarin a sütőpapír kikenéséhez
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy alufóliával, ezt 10 dkg margarinnal alaposan kikenjük - ne sajnáljuk a margarint, különben bele ragad a sütink a tepsibe !
A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel fehéredésig keverjük. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a cukros tojássárgájával és a habbal felváltva, óvatosan, fakanállal elvegyítjük.
A kikent alufóliát megszórjuk kevés édes morzsával (darált keksszel) és uborkagyalun rászeljük az almákat, kevés őrölt fahéjjal meghintjük. A piskótamasszát rákenjük az almára és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, kiborítjuk. Míg sül a sütink, a krémet megfőzzük, kihűtjük, majd a kész, almás felével felfelé fordított süteményre kenjük és megszórjuk kevés fahéjjal vagy csokireszelékkel.
Rózsika almás krémese - (Inci féle recept)
A szokásos módon piskótát sütünk*, külön a sárgát és külön a barnát. Közben a pudingokat a pudingpor csomagolásán lévő leírás szerint elkészítjük. A kakaós piskótára rákenjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához a tojásokat kikeverjük a cukorral és olajjal. Hozzáadjuk a kakaóporral, sütőporral, sóval elkevert lisztet és simára dolgozzuk. Vajazott, lisztezett formába simítjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalalkálit feloldottam a tejben. A lisztet elkevertem a kakaóporral, gyúródeszkára szitáltam. Hozzászitáltam a porcukrot is, majd beledaraboltam és elmorzsoltam benne a vajat....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés Tészta elkészítése: Melegítsük a sütőt elő. Egy tálban keverjük össze a tészta hozzávalóit villával, hogy egyformán nedves legyen. Egy kapcsos tortaformát vajazz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű