Hozzávalók a kakaós cirádához: 1 nagyobb tojás fehérje, 2 dkg kakaópor, 2 dkg liszt, 2 dkg cukor, 2 dkg vaj.
Hozzávalók a piskótához: 4 tojás + 1 sárgája, 12 dkg cukor, 12 dkg liszt, 1/2 sütőpor, 4 evőkanál víz, csipet só.
A hozzávalókból a szokásos módon piskóta tésztát keverünk, majd a hűtőből kivett, dermedt csíkos rajzra kenjük a masszát. Előmelegített sütőben, kb.160 C-on, világosra sütjük a piskótát. Még melegen, papírostól felcsavarjuk a tésztát, hogy formáját megtartsa. Így hűtjük ki. Közben elkészítjük a krémet: 25 dkg Mascarpone krémet, 2-3 evőkanál porcukorral, és 3 evőkanál keserű kakaóporral habosra keverjük, majd ezt a krémet töltjük a kihűlt piskóta tekercsbe. A roládot tálra emeljük, már nem díszítjük tovább, mert úgy szép ahogy elkészült...
A hozzávalókat kikeverjük. Egy gáztepsi méretű tepsibe sütőpapírt rakunk. A krémet egy uzsonnás zacskóba töltjük, majd a zacskó egyik csücskét ollóval levágjuk. Egészen kicsi lyuk legyen, hogy a krémmel, szépen lehessen írókázni. A sütőpapírra tetszőleges, cirádás mintát rajzolunk, majd a tepsit betesszük a hűtőbe, hogy krém megdermedjen egy kicsit. Ez azért szükséges, hogy amikor rátöltjük a piskóta masszát, kenéskor ne maszatolódjon el a minta.
A hozzávalókból a szokásos módon piskóta tésztát keverünk, majd a hűtőből kivett, dermedt csíkos rajzra kenjük a masszát. Előmelegített sütőben, kb.160 C-on, világosra sütjük a piskótát. Még melegen, papírostól felcsavarjuk a tésztát, hogy formáját megtartsa. Így hűtjük ki. Közben elkészítjük a krémet: 25 dkg Mascarpone krémet, 2-3 evőkanál porcukorral, és 3 evőkanál keserű kakaóporral habosra keverjük, majd ezt a krémet töltjük a kihűlt piskóta tekercsbe. A roládot tálra emeljük, már nem díszítjük tovább, mert úgy szép ahogy elkészült...
Mikor megláttam Tücsöknél azt a ínycsiklandó csokis süteményt, nem bírtam tovább türtőztetni magam, mert teljesen elbűvölt a látványa. Muszáj volt nekem is, valami hasonlót alkotnom.....Első neki futásra, csíkos piskótát akartam sütni, de aztán jött egy kósza gondolat, hogy mi lenne, ha ma, cirádás külsőt öltene a süteményem...Némi rajztudás, és cseppnyi kézügyesség után, máris új ruhát öltött az öreg piskóta rolád...Nem túl édes krém került a belsejébe, a díszítést pedig egész egyszerűen, elhagytam...
Mindent összegyúrtam,majd kb 40 percet hagytam kelni . 12 darabra vágtam a megkelt tésztát . A darabokat a két tenyerem között sodortam meg,majd kettős fonást csináltam. Újabb 10...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűTészta: A tojások sárgáját a cukorral és a csipet sóval habosra keverjük, majd összedolgozzuk a sütőporos liszttel és fakanállal óvatosan összedolgozzuk a tojás fehérjéből készíte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta készítése: A tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel 10 perc alatt. A pudingport, a lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, és a cukros toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a tésztát: a tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az 50 ml vizet és az 50 ml olajat. Ezután hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet. A kész tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes