1 liter tej
500 g háztartási keksz
200 g sűrített tejből készített karamell, vagy Nutella
5 evőkanál étkezési keményítő
3 evőkanál liszt
1 bögre cukor
8 g vaníliás cukor
100 g vaj
1–2 evőkanál porcukor
500 ml habtejszín
70 g kókuszreszelék
8 g habfix
A főtt krémet készítjük el először: önts egy edénybe 700 ml tejet és add hozzá a cukrot, lassú tűzön kezd el melegíteni, ízesítsd a vaníliás cukorral. Egy edényben keverd össze a lisztet a keményítővel és add hozzá a maradék 3 dl hideg tejet, keverd csomómentesre. Mikor a tűzhelyen lévő tej már fő, öntsd hozzá a keményítős tejet és közben folyamatosan kavargasd. Addig főzd, amíg elkezd sűrűsödni, közben folyamatosan kevergesd, hogy ne ragadjon az edény oldalára, mikor sűrű, vedd le a tűzhelyről. A krémet hagyd kihűlni.
A vajat robotgéppel keverd habosra. Kanalanként keverd a hideg krémhez és tedd hűtőbe.
A habtejszínt verd fel a porcukorral, keverd hozzá a habfixet, így még keményebb lesz. Keverd hozzá a kókuszreszelék felét.
Egy 25 x 25 cm-s tepsibe (a legjobb a kapcsos) tégy egy réteg kekszet, szorosan egymás mellé, kend meg sűrített tejből készített karamellel, vagy Nutellával, majd fedd be egy újabb réteg keksszel. Kend rá a főtt krémet, majd fedd be egy újabb réteg keksszel, a tetejére kerüljön a kókuszos hab. Szórd meg kókuszreszelékkel és tedd hűtőbe 2 órára, hogy a krémek megdermedjenek, majd szeleteld.
A tésztához a lisztet, a sütőport, a tojások sárgáját, a cukrot és a margarint összekeverjük, majd tejföllel jól nyújtható tésztát gyúrunk. 3 részre osztjuk. A tojások fehérjét...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesAz étcsokoládét a vajjal olvasszuk össze. A tojásfehérjét verjük kemény habbá. A tojássárgáját a cukorral verjük fehéres színű habbá, majd ezt a masszát több részletben adagoljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLereszeljük az almát. Fél liter vízben 20 dkg cukorral felfőzzük (10 perc). 3 dl hideg vízzel elkeverjük a pudingot, majd a cukorral felfőzött almához öntjük és addig keverjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű