Tészta: 7 tojás, 140 g porcukor, 140 g liszt, pici sütőpor.
26 cm átmérőjű torta sütőben sütök piskóta tésztát. A t.sütő aljára teszek papírt, mikor megsült kb. 40 perc a kész torta lapot rácson hagyom hűlni majd ketté vágom.
Krém: 2 doboz 400 g epres joghurt, 250 g krém túró, 2 tasak Oetkeres tejszínhabpor, 200 g porcukor, 30 g zselatin.
A joghurtot, túrót, porcukrot össze keverem majd hozzá adom a kikevert tejszínhabot s az előre beáztatott zselatint. A zselatint 1 dl hideg vízben áztatom, majd mikróban felmelegítem, vigyázni kell rá, hogy ne legyen túl forró de szemcsés se legyen. A krémhez csak kicsinyenként adagolom a zselatint.
A kapcsos tortasütő aljára elhelyezem az egyik tésztát melyet bekenek barack lekvárral úgy hogy a szélére is jusson, így a krém nem fog lefolyni, öntök bele a krémből majd megrakom gyümölccsel, újra krém,,,gyümölcs majd krém. Erre rá rakom a másik tésztát és a krémet kb egy jó ujjnyit. Be rakom pár percre hűtőbe dermedni majd kiveszem a hűtőből s kidíszítem gyümölccsel amit ecsettel bekenek hígabb zselatinnal, így szép fényes lesz. Egy éjjel a hűtőben szépen össze áll a torta , leveszem róla a t.sütő karimáját s másnap diszítem tejszínhabbal.
Gyümölcs,,,én banánt, kiwit, meggyet, epret, narancsot, mandarint , szőlőt raktam a tortába.
A kókusztejet és az üres habszifont hűtsd le előzetesen, majd állítsd össze a gyártó utasítása szerint. Alaposan rázd össze, és a formázócsőrt a habszifonra helyezve máris használ...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krém elkészítése: Először a sodót készítjük el. Ha pudinggal csináljuk, akkor ezt a lépést ki is hagyhatjuk. Egy tálban összekeverjük a lisztet és a cukrot, majd hozzáöntjü...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA 3 tojás sárgáját, 2 teáskanál vaníliás cukrot, 3 evőkanál cukrot és 1 cs. vanília pudingot simára keverjük, 1-2 kanál tejet merünk hozzá. A langyos tejbe beleöntjük, és kis lángo...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű