14 dkg kristály cukor
8 dl hullala habtejszín
1/2 üveg mogyorókrém
1 cs. vaníliás pudingpor
1/2 csomag (kb) háztartási keksz
17,5 dkg liszt
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
7 db tojás
1/2 liter tej
10 dkg törökmogyoró
A hét tojásból, a kristálycukorból és a lisztből piskótát sütünk, de mielőtt a sütőbe tesszük vágott mogyoróval megszórjuk.
Ha kisült, még melegen megkenjük mogyorókrémmel. Közben megfőzzük a pudingport és a margarint kikeverjük a porcukorral. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a margarinnal.
Ha a tészta is kihűlt, a krém felével megkenjük, erre teszünk egy sor tejbe áztatott háztartási kekszet, majd a maradék krémbe teszünk 2 ek kakaót és ezt kenjük a keksz tetejére.
Ezután felverjük a tejszínhabot és azt is rásimítjuk.
◾️Az alapanyagokat összegyúrjuk, és 3 cipót formázunk belőle. ◾️Mindhármat kinyújtjuk, és tepsi hátoldalán megsütjük. ▪️Vigyázzunk, ne süssük túl. ◾️A tejben a búzadarát simár...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral, a kakaóporral. Ezt a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, és kevés tejföllel jól nyújtható tésztát gyúrunk. Két részre o...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tojásfehérjét felverjük egy csipetnyi sóval, hozzáadjuk az édesítőt, kakaót, a tojások sárgáját. Sütőpapírral bélelt, nagyobb tepsiben (hogy vékonyabb lapot kapjunk), előmelegít...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű