menu

Családireceptkönyv.hu

Rákóczi turós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g liszt, 80 g vaj, 50 g porcukor, 1 tojás, 1/2 dl tejföl, késhegynyi szódabikarbóna; a töltelékhez: 500 g áttört túró, 150 g cukor, 25 g búzadara, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl, 2 tojásfehérje habbá verve; a tetejére: 4 tojásfehérje, 90 g cukor; baracklekvár a tésztalap megkenéséhez

Elkészítés:


A felsorolt hozzávalókból tésztát készítünk. Egy nagyobb tepsit vajjal kikenünk, liszttel meghintünk, majd belefektetjük a kinyújtott tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben félkeményre sütjük (pont annyi idő szükséges hozzá, amíg a túrós krémet összeállítjuk, a hozzávalóit alaposan összekeverjük kb. 10-15 perc).

A félig sült tésztaalapot megkenjük baracklekvárral, majd ráborítjuk a túrókrémet, amit szépen elegyengetünk.

Visszatesszük a sütőbe. Közben keményre verjük a tojásfehérjét a cukorral.
Kb. 20 perc elteltével, amikor a túró már ruganyosra összeállt (nem folyik), kivesszük a sütőből és a tetejére kanalazzuk a habot és ízlés szerint mintákat rajzolunk rá egy kanállal, villával, nyomófecskendővel (ami éppen kéznél van).

Mehet vissza a sütőbe, egészen addig, amíg a hab megszikkad és kicsit meg nem pirul.
Ha kihűlt, felszeleteljük.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.mindenegybenblog.hu/nagyi-receptjei/rakoczi-turos-lepesrol-lepesre

Rákóczi  turós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromos grízes krémes
Citromos grízes krémes

A 3 tojásfehérjét habbá verjük, majd a 4 tojássárgáját a cukorral, vaníliás cukorral robotgéppel szintén habosra keverjük, ezt követően hozzáadjuk az olajat, tejet, reszelt citromh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
Karamellás krémes
Karamellás krémes

A tésztához A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Két részre osztjuk. Hűtőben pihentetjük egy fél órát, majd téglalap alakúra nyújt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Omlós krémes ( hókocka)
Omlós krémes ( hókocka)

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Epres kocka
Epres kocka

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk a cukor felével. Hozzáadjuk az olajat, a vizet, a kakaót, az étkezési keményítőt meg a sütőporral elvegyített lisztet és összekav...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk