Hozzávalók
40 dkg háztartási keksz
2 csomag vaníliás pudingpor
8 evőkanál cukor
8 dl tej
4 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
2 tasak vaníliás cukor
2 tasak habfix
6 dkg csokoládéreszelék
A karamellhez:
25 dkg cukor
2,5 dl tejszín
1 vaníliarúd
4 dkg vaj
6 dkg méz
csipetnyi só
Elkészítés
A kekszet három egyenlő részre osztjuk, egy sütőformába szorosan egymás mellé rakunk egy rétegnyit. Megcsináljuk a karamellt. A cukrot edénybe tesszük, lassú tűzön felolvasztjuk, felöntjük a tejszínnel. Lassú tűzön tovább főzzük, folyamatosan kavargatjuk. A vajat, a vaníliát, a mézet és a sót is belekeverjük. Addig főzzük, amíg sűrű szirupos, krémes állagú lesz. Rákanalazzuk a kekszre és elsimítjuk rajta. A másik adag keksszel befedjük és hagyjuk kihűlni. A pudingport, a cukrot és a tejet egy edénybe öntjük, a szokásos módon megfőzzük. A kekszre kanalazzuk, jól elsimítjuk, majd befedjük a maradék keksszel. Felverjük a habot, hozzáadjuk a vaníliát, a cukrot és a habfixet, majd a kekszre kanalazzuk és elsimítjuk rajta. A csokireszelékkel megszórjuk és hűtőbe tesszük. Mikor kissé megdermedt a krém, szeletelhetjük is.
Fincsi
A cukrot, a lisztet és a kakaóport összekeverjük, apránként beleöntjük a tejet állandó kevergetés mellett és feltesszük főlni. Kevergessük, mert leég! Ha jó krémes állagú, beletess...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat kikeverjük,gomba alakra formáljuk. Én egy kisebb merítőkanalat kiliszteztem és a masszát a falához nyomkodtam és kiütöttem. A kisebb gomba fejeket pedig teaszűrőbe...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűJavaslom, hogy a krém elkészítésével kezdjük a receptet, mert amíg készítjük a tésztát, a krém le tud hűlni. Sütőt előmelegítjük 210°C-ra. Sütőlemezt kibéleljük szilikonos sütő...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűMelegitsd elo a sutot 4-es fokozaton. Zsirpapirral belelj ki egy 17x20 centis uveg talat. Keverj ossze egy talban 2 pupos ek kokuszlisztet, 2 ek nyilgyokerport, 1/2 csesze daralt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű