A tésztához
15 dkg búza-rétesliszt (BFF 55)
15 dkg búzaliszt (BL55)
12 dkg margarin
12 dkg porcukor
2 db tojássárgája
A habhoz
2 db tojásfehérje
12 dkg kristálycukor
15 dkg dió (darált)
A töltelékhez
15 dkg sárgabarack lekvár
1
A tészta hozzávalóiból tésztát készítek.
2
Kinyújtom a tésztát és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
3
A kosárkába teszem a tésztát és belenyomkodom.
4
Tepsibe rakom. Mindegyik kosárka aljába 1 teáskanál házi baracklekvárt teszek.
5
A tojásfehérjét a cukorral tejföl sűrűségűre verem, majd belekeverem a darált diót.
6
Habzsák vagy evőkanál segítségével 3/4 részig megtöltöm a kosárkákat a diós habbal.
7
180 C fokon kb. 20 percig sütöm szép világosra. Porcukorral díszítem.
A 8 tojásból, a 8 kanál lisztből és a 8 kanál cukorból a sütőporral piskótát sütünk. A kihűlt piskótát lapjával kettévágjuk. A krémhez: A margarint a 15 dkg porcukorral kihabosítj...
Elkészítési idő:A tésztához a lisztet, a sütőport és a porcukrot egy tálban elkeverjük, a puha margarint apró kockákra vágjuk, és belemorzsoljuk a lisztes keverékbe. A tojást és a tejfölt is hozzá...
Elkészítési idő:A TORTA ELKÉSZÍTÉSE: A kókuszreszeléket aprítógépben finomra daráljuk (Electrolux aprító) A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük: (kakaó, dió, kókuszreszelék,só,szódabika...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A tésztát két lapban sütjük, vagy egyben és kettévágjuk. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot kem...
Elkészítési idő: