A tésztához
15 dkg búza-rétesliszt (BFF 55)
15 dkg búzaliszt (BL55)
12 dkg margarin
12 dkg porcukor
2 db tojássárgája
A habhoz
2 db tojásfehérje
12 dkg kristálycukor
15 dkg dió (darált)
A töltelékhez
15 dkg sárgabarack lekvár
1
A tészta hozzávalóiból tésztát készítek.
2
Kinyújtom a tésztát és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
3
A kosárkába teszem a tésztát és belenyomkodom.
4
Tepsibe rakom. Mindegyik kosárka aljába 1 teáskanál házi baracklekvárt teszek.
5
A tojásfehérjét a cukorral tejföl sűrűségűre verem, majd belekeverem a darált diót.
6
Habzsák vagy evőkanál segítségével 3/4 részig megtöltöm a kosárkákat a diós habbal.
7
180 C fokon kb. 20 percig sütöm szép világosra. Porcukorral díszítem.
tészta Az anyagokat összeállítjuk és jól kidolgozzuk...3 lapot készítünk belőle nagy gáz tepsi hátán sütjük ki krém a vizet a puding porral felfőzzük és ha kész a cukrot a marga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet, a kakaóport, a darált diót és a sütőporral elkevert lisztet, valamint a tojásfehérjék kemény habját. A tészta mas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kinyújtjuk, kiszúrunk belőle 12-14 egyforma tojást. A tojások feléből kisebb pogácsaszaggatóval további 1-1 kört vágunk ki. A tésztalapokat sütőpapírral bélelt te...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTészta A mézet, tejet, margarint / vajat, porcukrot, szódabikarbónát gőz fölött megolvasztjuk, összedolgozzuk. A lisztbe elkeverjük a kakaóport, melyhez hozzáadjuk a masszát és az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű