Családireceptkönyv.hu

Diós kosárka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához

15 dkg búza-rétesliszt (BFF 55)
15 dkg búzaliszt (BL55)
12 dkg margarin
12 dkg porcukor
2 db tojássárgája

A habhoz

2 db tojásfehérje
12 dkg kristálycukor
15 dkg dió (darált)

A töltelékhez

15 dkg sárgabarack lekvár

Elkészítés:


1
A tészta hozzávalóiból tésztát készítek.

2
Kinyújtom a tésztát és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom.

3
A kosárkába teszem a tésztát és belenyomkodom.

4
Tepsibe rakom. Mindegyik kosárka aljába 1 teáskanál házi baracklekvárt teszek.

5
A tojásfehérjét a cukorral tejföl sűrűségűre verem, majd belekeverem a darált diót.

6
Habzsák vagy evőkanál segítségével 3/4 részig megtöltöm a kosárkákat a diós habbal.

7
180 C fokon kb. 20 percig sütöm szép világosra. Porcukorral díszítem.

Diós kosárka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Reszelt kakaós-túrós süti
Reszelt kakaós-túrós süti

A kakaós süti tésztáját még előző este elkészítettem: 400 g lisztet, 250 g margarint, 1/2 csomag sütőport, 150 g cukrot, 1 csipet sót, 1 tojás sárgát, 4 ek kakaót és 1 vaníliás cuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Madártejes sütemény
Madártejes sütemény

18 dkg margarin 13 evőkanál liszt 1 teáskanál sütőpor 12 evőkanál cukor 2 tasak vaníliás cukor 10 dkg porcukor 4 dl tej 4 dl tejszín Elk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emese
Túró rudi
Túró rudi

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk