Családireceptkönyv.hu

Diós kosárka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához

15 dkg búza-rétesliszt (BFF 55)
15 dkg búzaliszt (BL55)
12 dkg margarin
12 dkg porcukor
2 db tojássárgája

A habhoz

2 db tojásfehérje
12 dkg kristálycukor
15 dkg dió (darált)

A töltelékhez

15 dkg sárgabarack lekvár

Elkészítés:


1
A tészta hozzávalóiból tésztát készítek.

2
Kinyújtom a tésztát és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom.

3
A kosárkába teszem a tésztát és belenyomkodom.

4
Tepsibe rakom. Mindegyik kosárka aljába 1 teáskanál házi baracklekvárt teszek.

5
A tojásfehérjét a cukorral tejföl sűrűségűre verem, majd belekeverem a darált diót.

6
Habzsák vagy evőkanál segítségével 3/4 részig megtöltöm a kosárkákat a diós habbal.

7
180 C fokon kb. 20 percig sütöm szép világosra. Porcukorral díszítem.

Diós kosárka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Amália
Hamis krémtúrós
Hamis krémtúrós

A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük. A krémhez a fél liter tejet, cukrot és pud...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Kávés karamellás szelet
Kávés karamellás szelet

A lisztet a kakaóporral, a kristálycukorral, a sütőporral egy keverőtálba öntjük, majd a vajat is hozzáadjuk és morzsásra morzsoljuk. A morzsás alaphoz adjuk a tejet és a tojást,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Albán krémes Boszitól
Albán krémes Boszitól

♥Tészta: a tojássárgáját a vízzel, a sóval elkezdjük keverni (én rorbotgéppel csináltam), majd kanalanként beletesszük a cukrot. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabika...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nagy
Túró rudi pite
Túró rudi pite

A tésztát felhasználás előtt legalább egy fél órával előbb vegyük ki a hűtőből, hogy könnyebben kitudjuk majd nyújtani. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd béleljük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk