7 db tojásfehérje
7 evőkanál cukor
6 evőkanál darált dió
5 evőkanál finomliszt
½ csomag sütőpor
A diós lapkenéséhez:
30 dkg nutella
Továbbá:
30 dkg szögletes háztartási keksz
2 dl hosszú kávé
A krémhez:
7 db tojás sárgája
7 evőkanál cukor
2 vaníliás cukor
3 evőkanál víz
3,5 dl habtejszín
A tetejére:
7 dkg olvasztott csokoládé
Forrás: http://webcukraszda.hu/violetta-szelet/
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá vertem,majd hozzá kevertem a sütőporral, dióval elkevert lisztet.180°C -ra melegített sütőben 25 perc alatt, 24×39 cm-es szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben.
A krém készítés:
A tojás sárgákat a cukrokkal, vízzel gőz felett géppel felvertem, addig míg jól besűrűsödött.
Ezután kihűtöttem. A tejszínt kemény habbá vertem és apránként hozzá adagolva a vaníliás tojáskrémmel együtt keményre vertem. A kihűlt tésztára simítottam a mogyorókrémet. A kekszet a kávéba mártottam és a nutellára sorban kiraktam. A habot rákentem és csokoládéval lecsurgattam. Legalább fél napot várjunk a szeleteléssel. Hűtőben táro
Forrás: http://webcukraszda.hu/violetta-szelet/
Tojások sárgáját a porcukorral kikeverem s kanalanként adom hozzá a vizet. Beleszitálom a lisztet, sütőport s bele keverem a diót. Tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verem...
Elkészítési idő: 1,5-óraTészta elkészítése A tojások fehérjét felverjük keményre a cukorral ezután belekeverjük a sárgáját és a többi alap anyagot. Jól kikeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe simítju...
Elkészítési idő:A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponet kikeverjük a cukorral és vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tejszínhez. Tejet elkeverünk kevés áfonyalikőrrel, és ebbe mártogatjuk a pisk...
Elkészítési idő: 1 óra