Családireceptkönyv.hu

Violetta szelet


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 6fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


7 db tojásfehérje
7 evőkanál cukor
6 evőkanál darált dió
5 evőkanál finomliszt
½ csomag sütőpor

A diós lapkenéséhez:

30 dkg nutella

Továbbá:

30 dkg szögletes háztartási keksz
2 dl hosszú kávé

A krémhez:

7 db tojás sárgája
7 evőkanál cukor
2 vaníliás cukor
3 evőkanál víz
3,5 dl habtejszín

A tetejére:

7 dkg olvasztott csokoládé


Forrás: http://webcukraszda.hu/violetta-szelet/

Elkészítés:


A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá vertem,majd hozzá kevertem a sütőporral, dióval elkevert lisztet.180°C -ra melegített sütőben 25 perc alatt, 24×39 cm-es szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben.

A krém készítés:
A tojás sárgákat a cukrokkal, vízzel gőz felett géppel felvertem, addig míg jól besűrűsödött.
Ezután kihűtöttem. A tejszínt kemény habbá vertem és apránként hozzá adagolva a vaníliás tojáskrémmel együtt keményre vertem. A kihűlt tésztára simítottam a mogyorókrémet. A kekszet a kávéba mártottam és a nutellára sorban kiraktam. A habot rákentem és csokoládéval lecsurgattam. Legalább fél napot várjunk a szeleteléssel. Hűtőben táro



Forrás: http://webcukraszda.hu/violetta-szelet/

Violetta szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Omlós szalalkális krémes
Omlós szalalkális krémes

A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tep...

Elkészítési idő: 80
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Maria
Epres rizs Maresz módra
Epres rizs Maresz módra

A rizsát megfőzzük vízben.A tojás sárgáját elkeverjük cukorral és a fehérjét felverjük habbá. Aztán leszűrjük a rizsát és fél liter tejbe vissza tesszük a tűzre.Folytonos keverés k...

Elkészítési idő: 30 -40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos szelet
Citromos szelet

Piskóta A tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük. Fokozatosan hozzákeverjük a forró vizet és az olajat. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport. A végén óvatosan belekeverjük a fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Somlói szelet
Somlói szelet

A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukor felével és 8 evőkanál vízzel. A fehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük. A sárgájához keverjük a sütőporral elkevert li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk