Tésztához:
25 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
1 tojás,
1 tojássárgája,
1 kk. szódabikarbóna,
5 dkg Rama,
1 ek méz.
Krémhez:
1 l tej,
2 ek. liszt,
2 cs vanília puding,
3 tojássárgája,
20 dkg Rama,
15 dkg porcukor,
2 cs vaníliáscukor,
1/2 l Hulala
A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, és a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk, tepsi hátulján sütjük. Az egyik megsült lapot felkockázzuk.
Krém készítése:
A lisztet a pudinggal összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, és a tejben megfőzzük.
A Ramát a cukrokkal habosra keverjük. A kihűlt pudingot is jól átkeverjük, végül a két krémet jól kihabosítjuk.
A Hulalát (tejszínt) kemény habbá verjük.
A krémet a tésztára kenjük, rá a felvert tejszínt, végül rárakosgatjuk a kockára vágott lapokat. Tetejét porcukorral meghintjük.
Fogyasztás előtt egy nappal készítsük el, mert puhulni kell a tésztának.
Másnapra pihe könnyű, olvad a szájban!
Először kinyújtom a két lapot, a tepsinél kicsit nagyobbra, mert sütéskor össze fog húzódni. Egy nagy sütőlemezen (vagy tepsi hátulján) 200 fokon megsütöm. Sülés közben fel fog hól...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sárga tésztához a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd a meleg vizet és az olajat apránként hozzáadjuk. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét habb...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukrot 3 ek vízzel tedd fel közepes lángon egy serpenyőben. Forrald fel, majd hagyd rotyogni 6-7 percet, míg aranybarna színe nem lesz. Közben vizes ecsettel törölgesd le a lábos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A tojásokat szétválasztjuk. ◾️A sárgáját az édesítő felével fehéredésig keverjük. ◾️A liszteket a sóval összekeverjük. ◾️A tojások fehérjét elkezdjük habosítani és apránkén...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Nehéz