Tésztához:
25 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
1 tojás,
1 tojássárgája,
1 kk. szódabikarbóna,
5 dkg Rama,
1 ek méz.
Krémhez:
1 l tej,
2 ek. liszt,
2 cs vanília puding,
3 tojássárgája,
20 dkg Rama,
15 dkg porcukor,
2 cs vaníliáscukor,
1/2 l Hulala
A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, és a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk, tepsi hátulján sütjük. Az egyik megsült lapot felkockázzuk.
Krém készítése:
A lisztet a pudinggal összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, és a tejben megfőzzük.
A Ramát a cukrokkal habosra keverjük. A kihűlt pudingot is jól átkeverjük, végül a két krémet jól kihabosítjuk.
A Hulalát (tejszínt) kemény habbá verjük.
A krémet a tésztára kenjük, rá a felvert tejszínt, végül rárakosgatjuk a kockára vágott lapokat. Tetejét porcukorral meghintjük.
Fogyasztás előtt egy nappal készítsük el, mert puhulni kell a tésztának.
Másnapra pihe könnyű, olvad a szájban!
Az 5 tojás,12 dkg cukor 13 dkg liszt, 50 ml hideg víz ,50 ml olaj 1 ek kakaó és fél csomag sütőporból piskótatésztát készítünk, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Egy csomag va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd a citromlét is hozzáadjuk. A habot három részre osztjuk. 23×35 cm-es tepsibe simítunk egy réteg habot és közép meleg sütőb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a cukorral és a vízzel sűrűre keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és a darált diót. A fehérjékből vert habot óvatosan hozzáadjuk. Zsírozott, lisztezett k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a habverő üstjébe ütjük, majd hozzáadjuk a cukrot és 10 perc alatt, nagy fokozaton keményre felverjük, majd lazán beleforgatjuk a lisztet. Egy nagy gáztepsit kib...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű