6 db tojás
6 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 sütőpor
1-2 evőkanál kakaópor
1-2 evőkanál darált dió
Krém:
4 dl tej
1 cs vanília puding
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
2-3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
mogyorókrém
vajas keksz
2 ek kakaópor
Piskótát sütünk a szokásos módon, kakaóporral és a darált dióval egy közepes méretű tepsiben. Ha megsült, még melegen megkenjük a mogyorókrémmel.
Amíg a piskóta sül addig megfőzzük a pudingot. A vajat a cukorral kikavarjuk. Amikor a puding picit hűlt, összekeverjük a két masszát. Kétfelé vesszük és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
A piskótát megkenjük a vaníliás krémmel, kirakjuk a vajas keksszel, erre jön a kakaós krém, majd a felvert habtejszín. Megszórhatjuk csokireszelékkel vagy csurgathatunk rá csokoládét.
Süssünk 3 vékony piskótát 1 kakaós, 1mogyorósat és 1 simát . Szirupot főzünk 20dkg cukorból és 2 dl vizbből rummal izesítjük . Megfőzzük a vaniliás pudingot 4 kanál cukorral , ami...
Elkészítési idő: kb 2óraA pudingport a cukorral és a kakaóporral összekeverem. Belekeverem a tejet és ezután beletördelem a csokit. Közepes lángon folyamatosan kevergetve sűrűre főzöm. Amikor kész a lá...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit egy tálba mérve gyúrjuk omlós tésztává, és béleljünk ki vele egy 20 cm átmérőjű piteformát. 180 fokos sütőben süssük 8-10 percig. A krémhez a tojássárgáját, a...
Elkészítési idő: