Családireceptkönyv.hu

Kinder bueno


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db tojás
6 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 sütőpor
1-2 evőkanál kakaópor
1-2 evőkanál darált dió

Krém:
4 dl tej
1 cs vanília puding
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
2-3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
mogyorókrém
vajas keksz
2 ek kakaópor

Elkészítés:


Piskótát sütünk a szokásos módon, kakaóporral és a darált dióval egy közepes méretű tepsiben. Ha megsült, még melegen megkenjük a mogyorókrémmel.

Amíg a piskóta sül addig megfőzzük a pudingot. A vajat a cukorral kikavarjuk. Amikor a puding picit hűlt, összekeverjük a két masszát. Kétfelé vesszük és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.

A piskótát megkenjük a vaníliás krémmel, kirakjuk a vajas keksszel, erre jön a kakaós krém, majd a felvert habtejszín. Megszórhatjuk csokireszelékkel vagy csurgathatunk rá csokoládét.

Kinder bueno

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókuszos kocka
Kókuszos kocka

Először a krémet készítjük el, hogy kissé hűlni tudjon. A tejet lábosba töltjük, majd hozzáadjuk a búzadarát, a cukrot, a sót és a tojás sárgáját. Lassú tűzön állandóan kevergetve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Főtt csokoládékrém
Főtt csokoládékrém

Egy kisebb edénybe tegyük bele a tej háromnegyed részét és a vaníliaaromát, lassú tűzön kavargassuk addig ameddig a tej kezd főni, majd vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk hűlni. Egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás krémes
Almás krémes

A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalóval (szoba-hőmérsékletű) tésztát gyúrunk. Közepes tepsi hátán három egyforma vékony lapot sütünk (én 21x32 cm...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kókuszkrémes csoda  ki próbálni
Kókuszkrémes csoda ki próbálni

A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A cukrot hozzáadjuk, majd kanalanként a vizet is, de közben folyamatosan verjük a habot. Egy másik edényben a tojássárgáj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk