TÉSZTA
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
só 1 csipetnyi
sütőpor 1 kávéskanál
darált dió 5 dkg
tojássárgája 1 db
fahéj 1 kávéskanál
Ráma 25 dkg
liszt 50 dkg
ÖNTET
kemény szilva 1 kg
vaníliás pudingpor 1 csomag
pohár tejföl 1 nagy
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 4 egész
csokoládédara
finomliszt
csokoládé
A lisztet a porcukorral, a vaníliás cukorral, sóval, dióval, fahéjjal, sütőporral összekeverjük, majd hozzáadjuk az 1 tojássárgáját és a Ramát elmorzsoljuk benne.
Ha a tészta összeállt akkor egy tepsit kikenünk Ramával, kilisztezünk és a tészta 2/3-át elmorzsoljuk a tepsibe, majd jól belenyomkodjuk. Utána 180 fokos sütőbe 15 percig sütjük. Amíg sül a tészta, addig az ép és kemény szilvákat kimagozzuk és hosszában 8 felé vágjuk.
Ha ez megvan, megcsináljuk az öntetet. A nagy pohár tejfölt, az egész tojásokat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a vaníliás pudingport összekeverjük. Ez elég folyós öntet lesz, nem kell megijedni.
Ha a tészta megsült a felnyolcadolt szilvákat szép sorban ráhelyezzük, majd az öntetet ráöntjük és a megmaradt 1/3 tésztát a tetejére morzsoljuk.
Nem baj ha nem fedi be az egész tepsit, ide-oda jut az úgy jó. Majd az egészet visszatesszük a sütőbe és 150 fokon tovább sütjük kb. 45-50 percig. A tetejét megporcukrozzuk. Jó étvágyat.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy alufóliával, ezt 10 dkg margarinnal alaposan kikenjük - ne sajnáljuk a margarint, különben bele ragad a sütink a tepsibe ! A tojások sárgáj...
Elkészítési idő: 2 óraTészta készítése 2,5 dcl viz 15 dkg zsír az egéset felfőzöm egy mélyebb lábasba( amibe minden belefér ) leveszem a tüzről kicsit hagyom hülni utána mennek a tojások mindet 1-esé...
Elkészítési idő:Tészta: A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. A többi hozzávalót habosra kikeverjük. Az egészet összedolgozzuk, összegyúrjuk. Négy cipóra osztjuk, lisztezett tepsi hátán nyújtjuk...
Elkészítési idő: 2 óra