A babapiskóta hozzávalói:
- 4 tojás
- 25 g 1:4 édesítő
- 90 g teljes kiőrlésű liszt
- 35 g finomliszt
- 1 csipet só
A krém hozzávalói:
- 400 g mascarpone
- 6 kanál porcukorhelyettesítő
- rumaroma ízlés szerint
- 300 ml habtejszín
- 250 ml tej
- 1 csomag vaníliapuding
- kb. 4 adag presszókávé
◾️A tojásokat szétválasztjuk.
◾️A sárgáját az édesítő felével fehéredésig keverjük.
◾️A liszteket a sóval összekeverjük.
◾️A tojások fehérjét elkezdjük habosítani és apránként hozzáadjuk a maradék édesítőt.
◾️Ezután óvatosan a sárgájához forgatjuk.
◾️A lisztet is hozzászitáljuk, fontos, hogy szitáljuk át.
●Én úgy csináltam, hogy a fehérjét és a lisztet apránként, felváltva adtam a sárgájához és így jobban eltudtam keverni.
◾️Habzsák segítségével babapiskóta formákat nyomok a sütőpapíros tepsire és 160°-on 8 perc alatt sütöttem, alsó-felső sütésen.
◾️A pudingot a tejben megfőzzük és picit kihűtjük.
◾️A habtejszínt habbá verjük.
◾️A mascarponét az édesítővel kikeverjük és hozzáadjuk a tejszínhabot.
◾️Ebbe kerül a kihűlt puding és azzal is kikeverjük.
◾️A kávét lefőzzük, hozzáadjuk az aromát és beleforgatjuk a piskótákat.
◾️Én egy kalácsformát folpacckal kibéleltem és ebbe rétegeztem a piskótát és a krémet (hagyjunk a díszítéshez is).
◾️Utána pár órára hűtőbe tettem, majd kiborítottam a formából és utána díszítettem majd megszórtam kakaóporral.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk. A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A tésztát előmelegített sütőbe toljuk és 10 percig sütjü...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA tésztához a mézet a vajjal és a tejjel felforrósítjuk, majd gyors mozdulatokkal beledolgozzuk a cukorral és citromlével elhabart tojásokat. Hozzáadjuk a szódabikarbónával, vaníli...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA margarint a csokival és a cukorral egy edényben folyékonyra melegítjük, majd a kekszhez keverjük. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy ne legyen száraz a massza, de túl laza se. Után...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: 40 perc, sütés: 40 perc A tésztához a lisztben keverd el a szódabikarbónát, és a többi hozzávalóval alaposan gyúrd össze. Akkor jó, ha elválik az edény falától. Oszd...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes