Babapiskóta:
- 4 tojás
- 10 dkg édesítő
- 12 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2 dkg keményítő
- 1 csipet só
Krém:
- 400 g mascarpone
- 6 kanál porcukorhelyettesítő
- rumaroma ízlés szerint
- 3 dl habtejszín
- 2,5 dl tej
- 1 cs vaníliapuding
- kb. 4 adag presszókávé
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját 5 dkg édesítővel fehéredésig keverjük. A lisztet a keményítővel és a sóval összekeverjük. A tojások fehérjét elkezdjük habosítani és apránként hozzáadjuk a maradék 5 dkg édesítőt. Ezután óvatosan a sárgájahoz forgatjuk. A lisztet is hozzászitáljuk, fontos, hogy szitáljuk át. Én úgy csináltam, hogy a fehérjét és a lisztet apránként, felváltva adtam a sárgájához és így jobban eltudtam keverni. Habzsák segítségével babapiskóta formákat nyomok a sütőpapíros tepsire és 170°-on 20 perc alatt sütöttem, alsó-felső sütésen.
A pudingot a tejben megfőzzük és picit kihűtjük. A habtejszínt habbá verjük. A mascarponét az édesítővel kikeverjük és hozzáadjuk a tejszínhabot. Ebbe kerül a kihűlt puding és azzal is kikeverjük. A kávét lefőzzük, hozzáadjuk az aromát és beleforgatjuk a piskótákat. Én egy kalácsformát folpacckal kibéleltem és ebbe rétegeztem a piskótát és a krémet (hagyjunk a díszítéshez is). Utána pár órára hűtőbe tettem, majd kiborítottam a formából és utána díszítettem 😊 majd megszórtam kakaóporral.
Babapiskóta recept: Bebepiskóta
A somlói galuska csokis piskótájához szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és az elvegyített sütőport, lisztet, kakaó...
Elkészítési idő: 210 perc Nehézség: NehézTört csokit teszünk hozzá és meggyet,ha megsült félbe vágjuk tejszínhabbal o,olvasztott csokival,tetején meggyel tálaljuk
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA datolyát pár perc alatt puhára főzzük a frissen facsart narancslében, fűszerezzük és még azon melegében botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk az összes többi alapanyagot (a táblá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű