Tészta: 25 dkg liszt, 15 dkg margarin, csipet só, 1 tojássárga, 1 dl tejföl.
Ezekből tésztát gyúrunk, kicsit pihentetjük és 2 lapba kisütjük.
Krém: 1,2 l vízben 10 dkg cukorral megfőzünk 4 vanília pudingot. 10 tojásfehérjét 15 dkg cukorral kemény habbá verünk, s a még tűzön lévő forró pudinggal összekeverjük. 2-3 percig főzzük.
Ha kész, az egyik lapot visszatesszük a tepsibe, ráöntjük a krémet, rátesszük a másik lapot és hagyjuk kihűlni (4-5 óra). Szeletelés előtt porcukorral meghintjük.
A tejből, a pudingporból és a cukorból sűrű pudingot főzünk a csomagoláson megadott utasítás szerint. Még forrón belekeverjük a tejfölt, és félretesszük. A tojásfehérjét kemény ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTészta: A tojások sárgáját a cukorral és a csipet sóval habosra keverjük, majd összedolgozzuk a sütőporos liszttel és fakanállal óvatosan összedolgozzuk a tojás fehérjéből készíte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hájas tészta negyedéből két lapot nyújtunk, melyeket egy tepsi tetején, előmelegített, 220 fokos sütőben, körülbelül 5-5 perc alatt kisütjük és hagyjuk kihűlni. A krémhez a te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű