menu

Családireceptkönyv.hu

Szlovák szelet.


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Barna tészta:

30 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
10 dkg margarin
1 ek kakaó
4-5 ek tej
1 tk sütőpor

Sága tészta:

3 db tojás
3 ek porcukor
3 ek liszt
1 tk sütőpor

Krém:

6 ek liszt
3,5 dl tej
2 cs vaníliás cukor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor

Elkészítés:


A margarint a liszttel elmorzsolni, majd hozzáadni a sütőport, a cukrot, a kakaót, a tojássárgáját és kanalanként a tejet. (lehet nem kell bele ennyi tej)
Gyors mozdulatokkal összegyúrni, (ne legyen se túl lágy, se túl kemény a tészta) majd ketté osztani a tésztát és két lapot sütni belőle.
Egész vékonyra kell kinyújtani, majd egy tepsi hátulján, melyet előtte zsírral meg kell kenni és liszttel meg kell szórni, külön sütni meg a két lapot. (pár perc alatt elkészül, nem szabad túlsütni, mert különben kemény marad a tészta)
Előmelegített sütőben, közepes lángon világos színűre sütni. (én légkeverésnél, 150 fokon, pár percig sütöttem)
A lapokat teljesen kihűteni töltés előtt!!!!

A tojások sárgáját habosra keverni a porcukorral.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni.
Ezután a habosra kevert tojássárgájára rákanalazni a kemény habbá vert fehérjét és rászitálni a sütőporos lisztet, majd óvatosan összekeverni.
Akkora lapot sütni belőle, mint a barna lapok.(én ugyanazt a tepsit szoktam kizsírozni, kilisztezni és abba önteni a masszát)
Előmelegített sütőben, közepes lángon készre sütni. (mivel vékony a tészta, így pár perc sütés elég neki)

A lisztet egy kevés tejjel simára keverni.
A maradék tejet a vaníliás cukorral feltenni forrni, majd állandó keverés mellett hozzáönteni a lisztes keveréket. Jó sűrűre főzni, majd teljesen kihűteni.

A porcukrot a margarinnal jól kikeverni, majd hozzáadni a kihűlt pépet és simára keverni.

Összeállítás:


Az alsó lapnak barna tésztát tenni, majd rákenni a fele mennyiségű krémet.
Tetejére helyezni a sárga piskótalapot és rákenni a maradék krémet.
Erre a rétegre ráhelyezni a barna lapot.
Egy tábla tortabevonó csokoládét felolvasztani, majd bevonni vele a süteményt.
Pár óráig pihentetni, hogy a lapok kellően megpuhuljanak és a csokoládé megdermedjen a tetején. Legjobb előző nap megsütni.
Tálalás előtt ízlés szerint felszeletelni.

Szlovák szelet.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Reszelt kakaós-túrós süti
Reszelt kakaós-túrós süti

A kakaós süti tésztáját még előző este elkészítettem: 400 g lisztet, 250 g margarint, 1/2 csomag sütőport, 150 g cukrot, 1 csipet sót, 1 tojás sárgát, 4 ek kakaót és 1 vaníliás cuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi krémes
Házi krémes

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Tünde
Gesztenyés-puncsos szelet
Gesztenyés-puncsos szelet

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, közben hozzáadagoljuk a vizet is. A szárazanyagokat összekeverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk csipet sóv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Négylapos-kávékrémes szelet
Négylapos-kávékrémes szelet

A lisztet keverjük el a szalalkálival. Morzsoljuk el a hideg margarinnal, majd adjuk hozzá a cukrot, a sót és a tojást, végül pedig a tejfölt. Gyúrjuk jól össze, majd fóliába csoma...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk