12 szelethez.
Piskóta:
9 tojás
18 dkg cukor
1 csomag sütőpor
22 dkg liszt (Nagyi titka extra finomliszt)
A krémhez:
3 db nagyobb citrom leve
2 dl víz
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás pudingpor
6 dl 35%-os habtejszín
1 habfixáló
1 csomag instant zselatin
porcukor a szóráshoz
1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
2. Sütőpapírral bélelt sütőlapon 20x30 cm legyen, 3 db vékony lapot kenünk a masszából. 180 fokon 8 perc alatt készre sütjük.
3. A krémhez felforraljuk a citromlét, 1 dl vizet és a cukrot, majd besűrítjük 1 dl vízben elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük, és még langyos állapotban keverjük el benne az instant zselatint, majd hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt, amibe a habfixálót is hozzáadjuk, a reszelt citromhéjat.
4. A krémmel 2 rétegben megkenjük a piskótalapokat, úgy, hogy a felső réteg kicsit vastagabb legyen, mint az alsó.
Ne ijedjünk meg, ha kicsit híg a krém, először vékony rétegben kenjük meg az első lapot, és tegyük a másik lapot rá, majd tegyük rá a második lapot, és kenjük vékonyan meg, majd hagyjuk hűtőbe dermedni 10 percet, azután bátran kenjük még meg a maradék krémmel, és igazítsuk el.
Ezután már könyebb dolgunk lesz, mert kötni fog, csak türelmesen ki kell várni.Porcukorral meghintjük, majd éles késsel kockára vágjuk.
Elkészítése: A tésztához a tojások fehérjéit kemény habbá verjük, a vége felé a cukrot kanalanként beleszórjuk. Egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd kanalanként a vi...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézFelfőzzük a pudigport és a kétféle cukrot a tejjel, majd belekeverjük a margarint. A kekszet lerakjuk egy sorba, majd ráöntjük a pudingos krémet. Mikor egy kicsit kihűlt, ráke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, tovább keverve a robotgéppel, belekeverjük az olvasztott vajat, majd a sütőporral, kakaóval elkevert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kb. 20x20cm-es, szögletes tepsit kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy az oldalát is lefedjük vele. A kekszet morzsásra törjük. A vajat a fehércsokival vízgőz felett megolvasztjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű