12 szelethez.
Piskóta:
9 tojás
18 dkg cukor
1 csomag sütőpor
22 dkg liszt (Nagyi titka extra finomliszt)
A krémhez:
3 db nagyobb citrom leve
2 dl víz
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás pudingpor
6 dl 35%-os habtejszín
1 habfixáló
1 csomag instant zselatin
porcukor a szóráshoz
1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
2. Sütőpapírral bélelt sütőlapon 20x30 cm legyen, 3 db vékony lapot kenünk a masszából. 180 fokon 8 perc alatt készre sütjük.
3. A krémhez felforraljuk a citromlét, 1 dl vizet és a cukrot, majd besűrítjük 1 dl vízben elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük, és még langyos állapotban keverjük el benne az instant zselatint, majd hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt, amibe a habfixálót is hozzáadjuk, a reszelt citromhéjat.
4. A krémmel 2 rétegben megkenjük a piskótalapokat, úgy, hogy a felső réteg kicsit vastagabb legyen, mint az alsó.
Ne ijedjünk meg, ha kicsit híg a krém, először vékony rétegben kenjük meg az első lapot, és tegyük a másik lapot rá, majd tegyük rá a második lapot, és kenjük vékonyan meg, majd hagyjuk hűtőbe dermedni 10 percet, azután bátran kenjük még meg a maradék krémmel, és igazítsuk el.
Ezután már könyebb dolgunk lesz, mert kötni fog, csak türelmesen ki kell várni.Porcukorral meghintjük, majd éles késsel kockára vágjuk.
A sárga lap hozzávalóiból elkészítjük a piskótatésztát, majd egy 35*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk és belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben megsütjük, majd langyosan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához kikeverjük a tojásokat a porcukorral krémesre,közben megolvasztjuk a cukrot.Mikor kellemesen barna lett beleöntjük a vizet majd a tejet és felfőzzük és kihűtjük.Mikor k...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojássárgájákat a cukorral és a vízzel jó habosra keverem. Egy 27x37 cm-es tepsit kikenek és belisztezek. A sütőt bekapcsolom 180 fokra. A lisztbe rakom a sütőport és a kakaót, ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta: A tojásfehérjét felverjük és óvatosan beledolgozzuk a hozzávalókat. Zsírpapírral bélelt vagy kikent tepsiben megsütjük. Töltelék: A tejben megfőzzük a krémporokat,h...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: Közepes