1 kg eper, 50 dkg túró, 30 db babapiskóta, 2 csomag habfixáló, cukor ízlés szerint, 2 csomag vaníliás cukor, 2 citrom leve és reszelt héja, pici só.
Az epret megmossuk, kicsumázzuk, lecsepegtetjük és félbe vagdossuk.
A túrót összetörjük, belekeverjük a citrom levét és a héját, a cukrokat és a sót.
A tejszínt felverjük a habfixálóval, majd óvatosan beleforgatjuk a túróba.
Egy nem túl nagy, de mély tálba lerakunk egy adag babapiskótát, arra ráhelyezzük az eper felét, majd a krém kb. felét rásimítjuk. Ismét babapiskóta, majd a maradék krém következik. Végül a maradék epret halmozzuk a tetejére.
1/2 - 1 nap pihenésre van szüksége a hűtőben.
A hűlési időt fel lehet gyorsítani azzal, ha a babapiskótát a rétegezés előtt meleg tejbe áztatod.
A töltelékhez a tejet felforraljuk, majd ráöntjük a dió, vanílliáscukor és a porcukor keverékére. Megkenjük a palacsintákat felcsavarjuk, majd 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Jénai tál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPrepararea blatului. Se mixează albuşurile spumă cu un praf de sare . Pste ele se adaugă zahărul şi se mai mixează câteva minute . Se adaugă pe rând gălbenuşurile , apa şi cafeaua...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥ Tészta A tojások sárgáját a vízzel és a porcukorral keverjük simára, adjuk hozzá a darált diót, és a sütőporral valamint a sóval elkevert lisztet. A tojásfehérjét verjük habbá,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz alaphoz Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és készítsük elő egy 22 cm-es tortaformát. Törjük össze a kekszet, tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a vajat és a cukrot...
Elkészítési idő: 15 +15 perc Nehézség: Könnyű