Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Epres-túrós hűsítő


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg eper, 50 dkg túró, 30 db babapiskóta, 2 csomag habfixáló, cukor ízlés szerint, 2 csomag vaníliás cukor, 2 citrom leve és reszelt héja, pici só.

Elkészítés:


Az epret megmossuk, kicsumázzuk, lecsepegtetjük és félbe vagdossuk.
A túrót összetörjük, belekeverjük a citrom levét és a héját, a cukrokat és a sót.
A tejszínt felverjük a habfixálóval, majd óvatosan beleforgatjuk a túróba.
Egy nem túl nagy, de mély tálba lerakunk egy adag babapiskótát, arra ráhelyezzük az eper felét, majd a krém kb. felét rásimítjuk. Ismét babapiskóta, majd a maradék krém következik. Végül a maradék epret halmozzuk a tetejére.
1/2 - 1 nap pihenésre van szüksége a hűtőben.

Trükkök, tippek, praktikák:


A hűlési időt fel lehet gyorsítani azzal, ha a babapiskótát a rétegezés előtt meleg tejbe áztatod.

Epres-túrós hűsítő

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Éva
Isteni desszertnek
Isteni desszertnek

Pudingport keverjük el habverővel a tejben. Ezután a tejszínhabot felverve tegyük bele óvatosan. Az edény aljára tedd sorba a kekszeket Aztán kend be a fele vaníliakrémmel. Egy...

Elkészítési idő: 30'+ 1 éjszaka
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kiss Erika
Rigó Jancsi
Rigó Jancsi

Felvert tésztát készítünk a tojássárgája,tojás.liszt,cukor.vaj,kakaópor,citromhéj felhasználásával. 180 fokra előmelegítjük a sütőnket. Tepsibe öntjük a kevert tésztát és megsü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Négerkocka
Négerkocka

A 4 tojássárgáját, 10 dkg cukrot, 12 dkg zsírt, 3 dkg kakaóport, 3 dl tejet, 30 dkg lisztet és 1 csomag sütőport simára keverünk, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, tűpróbá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Prăjitură cu cremă de vanilie şi spumă de ness
Prăjitură cu cremă de vanilie şi spumă de ness

Prepararea blatului. Se mixează albuşurile spumă cu un praf de sare . Pste ele se adaugă zahărul şi se mai mixează câteva minute . Se adaugă pe rând gălbenuşurile , apa şi cafeaua...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk