1 kg eper, 50 dkg túró, 30 db babapiskóta, 2 csomag habfixáló, cukor ízlés szerint, 2 csomag vaníliás cukor, 2 citrom leve és reszelt héja, pici só.
Az epret megmossuk, kicsumázzuk, lecsepegtetjük és félbe vagdossuk.
A túrót összetörjük, belekeverjük a citrom levét és a héját, a cukrokat és a sót.
A tejszínt felverjük a habfixálóval, majd óvatosan beleforgatjuk a túróba.
Egy nem túl nagy, de mély tálba lerakunk egy adag babapiskótát, arra ráhelyezzük az eper felét, majd a krém kb. felét rásimítjuk. Ismét babapiskóta, majd a maradék krém következik. Végül a maradék epret halmozzuk a tetejére.
1/2 - 1 nap pihenésre van szüksége a hűtőben.
A hűlési időt fel lehet gyorsítani azzal, ha a babapiskótát a rétegezés előtt meleg tejbe áztatod.
Pudingport keverjük el habverővel a tejben. Ezután a tejszínhabot felverve tegyük bele óvatosan. Az edény aljára tedd sorba a kekszeket Aztán kend be a fele vaníliakrémmel. Egy...
Elkészítési idő: 30'+ 1 éjszaka Nehézség: KönnyűFelvert tésztát készítünk a tojássárgája,tojás.liszt,cukor.vaj,kakaópor,citromhéj felhasználásával. 180 fokra előmelegítjük a sütőnket. Tepsibe öntjük a kevert tésztát és megsü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 4 tojássárgáját, 10 dkg cukrot, 12 dkg zsírt, 3 dkg kakaóport, 3 dl tejet, 30 dkg lisztet és 1 csomag sütőport simára keverünk, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, tűpróbá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPrepararea blatului. Se mixează albuşurile spumă cu un praf de sare . Pste ele se adaugă zahărul şi se mai mixează câteva minute . Se adaugă pe rând gălbenuşurile , apa şi cafeaua...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű