a tésztához:
18 dkg porcukor 4 ek púpozott
2 db egész tojás
6 dkg vaj vagy Rama
4 ek méz
5 ek tej (én 7 ek tettem bele, így könnyebb volt a tésztát nyújtani)
60 dkg finomliszt
2 kávés kanál szódabikarbóna
csipet só
Krémhez valók:
7 dl tej
3 evökanál gríz
1 csg. vaníliás puddingpor
1 csg. vaníliás cukor
20 dkg vaj vagy Rama
25 dkg porcukor
1 citrom leve (elhagyható)
1 kicsi ampulla rumaroma
Baracklekvár a középső réteghez.
3,5 dl tejet felmelegítettem és 3 púpozott evőkanál grízzel sűrűre főztem egy leveses tányérba tettem és betakartam folpack fóliával, hogy ne tudjon beborozni.
2. 3 dl tejet felforraltam és a 0,5 dl-be csomómentesre keverem a pudingot hagyományosan elkészítem, annyi, hogy sűrűbb lesz, mert kevesebb a tej mennyisége, ezt is ugyanúgy letakarom, mint a grízt fóliával és hagyom mindkettőt kihűlni.
Aki már készített ilyet, tudja, hogy ezt a sütit 1 nappal korábban kell elkészíteni, hogy átpuhuljon a tészta, de nyugodtan elkészíthetö 2 nappal elöbb is, föleg akkor jó ez, ha kevés idönk van azon a napon, amikor szükségünk lesz a sütire, és így elöre dolgozhatunk. A krém készítésével kezdjünk, mert idöbe telik míg az kihül nekünk!
1.A tészta hozzávalóit a liszt és a szódabikarbóna kivételével egy lábasba összemelegítem, majd tüzröl levéve belekeverem a lisztet és a szódabikarbónát. 2. Amikor elkészítettem, lemérem és 4 egyenlöre részre osztom, majd a kis gombócokat visszateszem a lábasba és lefedem, így folyamatosan melegen tartom és könnyebb lesz nyújtani. 3. Egymás után sütöpapíron, azaz 2 sütöpapír között nyújtottam a tésztát lisztezés nélkül, kb. 6 percig sültek elömelegített 180 °C-os sütöben, rácson hagytam kihülni. 4. A megfelelö tepsi méret 26 cm x 35 cm én most ettöl nagyobbra nyújtottam, a tésztával nem is volt baj, de a krém így kevésnek bizonyult, így inkább ez a megadott méret lesz a tökéletes.
A porcukrot, tojásokat, mézet és a vajat gőz felett kikeverem kézi habverővel egy nagyobb tálba úgy, hogy a massza sűrűsödjön meg. Körülbelül fele lesz belőle. Beleteszem a szódabi...
Elkészítési idő:Lereszeljük az almát. Fél liter vízben 20 dkg cukorral felfőzzük (10 perc). 3 dl hideg vízzel elkeverjük a pudingot, majd a cukorral felfőzött almához öntjük és addig keverjük,...
Elkészítési idő:Lapok: A három tojás fehérjét felverjük 13dkg cukorral kemény habnak. Hozzáadjuk a tojás sárgákat, az olajat, majd kézzel belekeverjük a liszttel elkevert sütőport. Kettő il...
Elkészítési idő: