A piskótához
20 dkg cukor
20 dkg liszt
9 tojás
6 dkg dió
1,5 dkg kakaó
0,5 csomag sütőpor
A krémhez
10 dkg darált dió
10 dkg mazsola
6 dl tej
3 tojás
3 evőkanál cukor
1,5 csomag vaníliás pudingpor
baracklekvár
csokiöntet
A piskótához a kilenc tojásfehérjéből verj kemény habot, majd keverd hozzá fokozatosan a cukrot, a sárgákat, végül nagyon óvatosan a sütőporral elegyített lisztet. A masszát oszd három részre, az egyik maradjon sima, a másikhoz add hozzá a diót, a harmadikhoz pedig a kakaót. Külön-külön süsd meg a tésztákat 160 fokon.
A krémhez forrald fel a tejet, főzd bele a vaníliás pudingport, a tojásokat és a cukrot. Akkor jó, ha az állaga a pudingéhoz hasonlít. Hagyd kihűlni.
A kakaós piskótát kend meg a baracklekvárral, erre megy a krém fele, majd szórd meg a darált dióval. Tedd rá a diós lapot, kend meg a krém másik felével, és mehet rá a mazsola. A tetejére helyezd a sima piskótát, kend rá a baracklekvárt, és hintsd meg kakaóporral. Rakd a sütit egy napra a hűtőbe. Tálaláskor kanállal szaggasd ki a tésztát, nyomj rá tejszínhabot, és locsold meg csokiöntettel.
A megtöltött lapokat egy éjjelre hűvös helyen pihenni hagyjuk, hogy megpuhuljanak. Másnap tökéletesen szeletelhető.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézA túrót, tejfölt, cukrokat, citromhéjat késes darálóba tesszük és összedaráljuk. Tetszés szerint ízesíthetjük. A tejszínt habbá verjük és a túrókrémhez keverjük. Beletöltjük a jégk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűa kókuszt lereszeljük, vagy géppel pelyhekre aprítjuk .A kókusztejet lábasba öntjük, hozzáadjuk a friss kókuszreszeléket, cukrot, és épphogy felforraljuk. A tűzről lehúzva beletess...
Elkészítési idő: kihűlésig Nehézség: KönnyűElkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Sütőpapíron kinyújtjuk, 25×35 cm-es tepsi hátulján megsütjük a lapokat, 180 fokon 5-10 percig. Ha megsültek az e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű