A piskótához
20 dkg cukor
20 dkg liszt
9 tojás
6 dkg dió
1,5 dkg kakaó
0,5 csomag sütőpor
A krémhez
10 dkg darált dió
10 dkg mazsola
6 dl tej
3 tojás
3 evőkanál cukor
1,5 csomag vaníliás pudingpor
baracklekvár
csokiöntet
A piskótához a kilenc tojásfehérjéből verj kemény habot, majd keverd hozzá fokozatosan a cukrot, a sárgákat, végül nagyon óvatosan a sütőporral elegyített lisztet. A masszát oszd három részre, az egyik maradjon sima, a másikhoz add hozzá a diót, a harmadikhoz pedig a kakaót. Külön-külön süsd meg a tésztákat 160 fokon.
A krémhez forrald fel a tejet, főzd bele a vaníliás pudingport, a tojásokat és a cukrot. Akkor jó, ha az állaga a pudingéhoz hasonlít. Hagyd kihűlni.
A kakaós piskótát kend meg a baracklekvárral, erre megy a krém fele, majd szórd meg a darált dióval. Tedd rá a diós lapot, kend meg a krém másik felével, és mehet rá a mazsola. A tetejére helyezd a sima piskótát, kend rá a baracklekvárt, és hintsd meg kakaóporral. Rakd a sütit egy napra a hűtőbe. Tálaláskor kanállal szaggasd ki a tésztát, nyomj rá tejszínhabot, és locsold meg csokiöntettel.
.Az egyik leves tésztát egyben megsütjük a másikat meg felvágjuk kockára és úgy süssük meg....A tejben megfőzzük a pudingot tegyünk bele cukrot ízlés szerint... Hagyjuk kihűlni maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, belekeverjük a lisztet, a mákot és a kókuszreszeléket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 25 percen á...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is megcsináljuk a pudingot. A tejjel elkeverjük, a pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük és készre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Elkeverjük a száraz hozzávalókat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: 2 csomag 0,5 kg-os fagyaA krém hozzávalóit a habtejszín kivételével összefőzzük a puding készítés hagyományos módján. Ha ez kihűlt, hozzákeverjük a kemény habbá felvert tej...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes