40 dkg liszt, 20 dkg cukor,
1 kk szódabikarbóna,
2 tojás,
2 kk fahéj,
13 dkg vaj,
2 ek méz.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, belerakjuk a tojást, a cukrot, meg a többit. Meggyúrjuk a tésztát. 1 ó-t pihentetjük ( nem fontos annyit mert mire minden rákerül, eltelik sok idő )
A tésztát egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk, a nagyobbat tepsi nagyságúra nyújtjuk, tepsibe tesszük. Megkenjük baracklekvárrak, megszórjuk magvalt meggyel, tördelt dióval. A maradék tésztából rácsozzuk be a tetejét. Megsütjük, ha kihűlt csokit csorgatunk rá.
A kekszet apróra törjük és hozzákeverjük a vajat, a meggyes gyümölcslét és a porcukrot, majd robotgéppel összedolgozzuk. Amikor kemény pép lesz belőle, belekeverjük a kimagvalt meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a szódabikarbónát, és a kakaót. Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű60 dkg lisztből, 25 dkg zsírból, 10 dkg cukorból, 1 tojásból, 2 sütőporból kevés tejjel tésztát készítünk. 6 részre osztjuk, kinyújtjuk, és a tepsi hátulján hirtelen világosra süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLehetőleg előző nap beáztatjuk a rumba a mazsolát és megdaráljuk a diót. A piskóta elkészítéséhez a tojások fehérjét a cukor hozzáadásával kemény habbá verjük, hozzákeverjük a sárg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű