40 dkg liszt, 20 dkg cukor,
1 kk szódabikarbóna,
2 tojás,
2 kk fahéj,
13 dkg vaj,
2 ek méz.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, belerakjuk a tojást, a cukrot, meg a többit. Meggyúrjuk a tésztát. 1 ó-t pihentetjük ( nem fontos annyit mert mire minden rákerül, eltelik sok idő )
A tésztát egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk, a nagyobbat tepsi nagyságúra nyújtjuk, tepsibe tesszük. Megkenjük baracklekvárrak, megszórjuk magvalt meggyel, tördelt dióval. A maradék tésztából rácsozzuk be a tetejét. Megsütjük, ha kihűlt csokit csorgatunk rá.
A vízbe beletesszük a vajat, sót, cukrot, kevergetve felforraljuk, míg a vaj elolvad. Hozzáadjuk a lisztet, közepes lángon kevergetjük, míg el nem válik az edény oldalától, aljátó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz átszitált lisztet a porcukorral, vajjal, tojással és a tejben áztatott szalalkálival összegyúrjuk. (Ne rakjunk hozzá több tejet, mert a végére szépen összeáll a tészta.) A kido...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézPiskóta készítése: A tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel 10 perc alatt. A pudingport, a lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, és a cukros toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túróból, vajból, porcukorból és vaníliacukorból elkészítjük a tölteléket. (ha a krém nem állna össze, tejfölt vagy akár pudingot is adhatunk hozzá) Recept elkészítése Háztartási...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű