Családireceptkönyv.hu

Mámorító diós Baklava, annyira de annyira káprázatos


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

réteslap (bolti is jó)
20 dkg darált dió
10 dkg piskótamorzsa
5 dkg mazsola
5 dkg cukor
fél tasak vaníliás cukor
zsír, vagy vaj

A sziruphoz:

2 dl víz
15 dkg cukor
citrom, narancshéj
szegfűszeg
fél citromleves
fél dl rum

Elkészítés:


Elkészítése:

Húsz dkg darált diót 10 dkg sütemény- (piskóta-) morzsával, 5 dkg mazsolával, 5 dkg cukorral, 1/2 csomag vaníliás cukorral összekeverünk. A réteslapot tepsi nagyságúra hajtogatjuk, rétegenként zsírozzuk, a fenti száraz töltelékkel beszórjuk, réteslappal beborítjuk, megkenjük zsírral és pirosra sütjük. Tizenöt dkg cukorból 2 dl vízzel sűrű szirupot főzünk ízesítjük citrom- és narancshéjjal, szegfűszeggel. Ha kihűlt 2 narancs levét, 1/2 citrom levét, 1/2 dl rumot öntünk bele. A langyosra hűlt bélest a sziruppal leöntve tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A Baklava fenségesen édes, házias finomság! Ez a diós béles jó sok töltelékkel készül, mert így a legfinomabb!

Mámorító diós Baklava, annyira de annyira káprázatos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Rákoczi túrós
Rákoczi túrós

A tészta hozzávalóit összegyúrom, és ketté veszem. Az egyik tésztát kinyújtom és a tepsi aljára teszem, lekvárral megkenem. Erre pedig az alábbi tölteléket teszem. A túrótöltelék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar holdacska
holdacska

mint fent

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Isteni szelet
Isteni szelet

25 dkg margarint, 25 dkg porcukorral habosra keverünk. 4 dl tejben 3 púpozott evőkanál lisztet megfőzünk. Ha kihűlt hozzáadjuk a vajas krémhez, és beleteszünk 1 üveg kimagozott meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabos mézeskrémes
Avatar Peringer Rita Kedvelnék
Zabos mézeskrémes

A tojást,szódabikarbónát,mézet,a zsiradékot,édesítőt,a tejet és a vizet összekeverjük és gőz felett főzzük,amig kicsit be nem sűrűsödik.Beledolgozzuk a zabpelyhet,a sót és a rizsli...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk