Tészta:
6 tojás, 6 evőkanál liszt, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál olaj
1 fél kiskanálnyi sütőpor
A belocsoláshoz:
0,5 dl víz, 2 tasak vaníliás cukor
A krémhez:
3 dl tej, 20 dkg fehér csokoládé, 15 dkg kókuszreszelék
7 evőkanál tejszínhab
A tetejére:
10 dkg kókuszreszelék, 1 evőkanál porcukor
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd belekeverjük a tojáshabot. Kivajazott tepsibe öntjük és 25 percen át sütjük 180 fokon. A vaníliás cukrot feloldjuk a vízben és a kész tésztát átlocsoljuk vele. A csokoládét apró darabokra törjük, felöntjük a tejjel és vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk amíg krémessé válik, majd kihűtjük. Ezt követően belekeverjük a tejszínhabot és megkenjük vele a tésztát. A kókuszreszeléket elkeverjük a porcukorral és a tetejére szórjuk. Hűtőbe tesszük egy fél órára, ezt követően már szeletelhető.
A kihűlt tészták oldalába fúrj egy kisebb lyukat, és habzsák segítségével töltsd meg a krémmel. A vizet és a tejet forrald fel, add hozzá a vajat, majd amikor ez elolvadt, akkor ke...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA krémet az alapanyagokból elkészítjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, az aromát és a citromhéjat is hozzáadjuk. A pudingport sűrűre főzzük a tejjel. Amikor kihűlt a p...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összegyúrjuk, kidolgozzuk. Egy éjszakát pihentetjük. A töltelékhez az almát meghámozzuk, majd lereszeljük, fahéjjal, reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztából 2 db sütőlap nagyságú lapot sodrunk, és 200 fokon megsütjük. A piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű