70 dkg liszt,
40 dkg margarin
20dkg cukor,
3 tojássárgája,
2dl tej,
1/2cs. Sütőpor.
Krémhez:(főtt csokoládékrém)
40 dkg margarin,
20dkg cukor,
10dkg kakaó,
1cs. Vaníliás cukor,
1 l tej,
3 evő kanál liszt.
A margarint elmorzsolom a liszttel, cukorral. Hozzáadom a tojás sárgáját és annyi tejet, hogy jól gyúrható tésztát kapjak.(eleinte ragad, ezért kell jól kidolgozni.) 6 egyenlő részre osztom. Vékonyra kinyújtom és a tepsi hátulján, forró sütőben, világosra sütöm.(vigyázni kell, mert gyorsan sül.)
Közben elkészítem a krémet: minden hozzávalót hidegen összekeverek, (kivéve a margarint) állandó keverés mellett felforralom, lehűtöm, bele- keverem a margarint. Ezzel a krémmel, töltöm meg a lapokat.(fogyasztás előtt 1 nappal kell elkészíteni.)
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat a cukor felével fehéredésig keverjük. A maradék cukrot a fehérjékhez adjuk és kemény habot verünk belőle. A lisztbe belekeverjük a sütőp...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűSütőpapírkoronggal béleljük a tortaforma alját. A zabkekszet ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, és egyenletesen a formába nyomkodjuk. Hűtőbe rakjuk. Lecsöpögtetjük a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA méréshez használt bögre mérete 3 dl. A tojásokat egészben felverjük, majd tovább kavarjuk az 1 bögre porcukorral és az olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy mirelit leveles tésztát hagyunk kiolvadni, majd tepsi méretűre nyújtjuk. Tepsi hátán 200 fokon készre sütjük. Közben elkészítjük a krémet. Krém: A tejet felforraljuk a vaníli...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű