70 dkg liszt,
40 dkg margarin
20dkg cukor,
3 tojássárgája,
2dl tej,
1/2cs. Sütőpor.
Krémhez:(főtt csokoládékrém)
40 dkg margarin,
20dkg cukor,
10dkg kakaó,
1cs. Vaníliás cukor,
1 l tej,
3 evő kanál liszt.
A margarint elmorzsolom a liszttel, cukorral. Hozzáadom a tojás sárgáját és annyi tejet, hogy jól gyúrható tésztát kapjak.(eleinte ragad, ezért kell jól kidolgozni.) 6 egyenlő részre osztom. Vékonyra kinyújtom és a tepsi hátulján, forró sütőben, világosra sütöm.(vigyázni kell, mert gyorsan sül.)
Közben elkészítem a krémet: minden hozzávalót hidegen összekeverek, (kivéve a margarint) állandó keverés mellett felforralom, lehűtöm, bele- keverem a margarint. Ezzel a krémmel, töltöm meg a lapokat.(fogyasztás előtt 1 nappal kell elkészíteni.)
A hozzávalókból a tésztát összeállítjuk, 3 (gázsütő tepsi méretű) lapra elnyújtjuk, és közepes tűznél kisütjük. A krém elkészítéséhez a fél liter tejet 4 evőkanál liszttel felfőzzü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta készítés: Tojásokat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejben feloldott szalalkálit és az olvasztott zsírt. Összekeverjük, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű10 tojás fehérjét 30 dkg porcukorral , azután hozzáadom a 25 dkg lisztet, illetve kis sütőport. 10 dkg csokit belereszelem. A krém elkészítésekor a tejet a liszttel sűrűre főzö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaz alapból lehet vaniliás krémet vagy diósat is készíteni .
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű