Lásd az elkészítésnél!
50 dkg liszt, 13 dkg cukor, 1 sütőpor, egy citrom haja, leve, 20 dkg vaj, 16 zsír, 1 tojás sárga, kevés tejföl. Gyenge tésztát gyúrunk, és 4 részre osztjuk.
2 lapot lekvárral megkenve sütjük, a másik 2 lapot is ugyanúgy. A két-két megsült lap közé tesszük a következő krémet: 15 dkg porcukor, 15 dkg vaj és egy fél citrom haját, levét és egy tojás habját. Ezt elkészítve jól kikeverve rákenjük az egyik kisült tésztára. A másikat rátesszük, de csak ha a tészta kihűlt. A tetejét vaníliás porcukorral hintjük.
Melegítsük elő a sütőt jó közepes hőmérsékletűre. Öntsük a hozzávalókat egy tálba és jól keverjük össze. (Célszerű a vajjal, a túróval és a tejföllel kezdeni) Öntsük a masszát a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTepsi hátán 2 lapot sütünk. Az én tepsim 30x28 cm 180 fokos sütőben max 15 perc és még puha,amikor ki kell venni,mert annyira megszárad,hogy az életben nem puhul meg. A kihűlt té...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt bekapcsoltam 180 fokra és alsó-felső sütési funkcióra. A 8 tojást (alapos mosást követően) kettéválasztottam. A sárgákhoz hozzáadtam a cukor felét, a vaníliás cukrot, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat szétválasztjuk. A fehérjétől és a cukorból kemény habot verünk. A sárgaját is jól összekeverjük mig jó habos nem lesz, aztán összekeverjük a habokat hozáadjuk a lisztet...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű