8 db tojássárgája
25 dkg porcukor
10 ek víz
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
4 tasak vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
11 ek porcukor
5dl víz
6 dl tej
8 db tojásfehérje
6 ek porcukor
A tetejére
5 dl habtejszín
5 dkg csokoládéforgács
A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd amikor kifehéredett, akkor kanalanként beleadagoljuk a vizet.
Egy külön tálkában összekeverjük a lisztet a sütőporral és a kakaóporral, majd a tojásos masszához adjuk, egyesével kikeverve.
Közepes méretű, vajazott vagy sütőmargarinozott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített sütőben megsütjük sütés: 160 fok 25 perc.Krém: A vizel és a tejben megfőzzük a pudingport a kétfajta cukorral, és még melegen belekeverjük a tojásfehérje porcukorral felvert habját a pudingba.
A tésztát kivesszük a sütőből, rákenjük a pudingos krémet, majd 7 percre visszatesszük, hogy kicsit megkérgesedjen a teteje. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínt felverjük habbá és a krém tetején szépen elkenjük, majd csokireszelékkel megszórva szeleteljük.
190-200 fokon légkeverésen sütjük.
Elkészítési idő: 15-20 percA tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki (38x22 cm- es formában), külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a lapokhoz a mas...
Elkészítési idő:1 A tészta hozzávalóiból tésztát készítek. 2 Kinyújtom a tésztát és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom. 3 A kosárkába teszem a tésztát és belenyomkodom. 4 Tepsibe...
Elkészítési idő: