8 db tojássárgája
25 dkg porcukor
10 ek víz
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
4 tasak vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
11 ek porcukor
5dl víz
6 dl tej
8 db tojásfehérje
6 ek porcukor
A tetejére
5 dl habtejszín
5 dkg csokoládéforgács
A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd amikor kifehéredett, akkor kanalanként beleadagoljuk a vizet.
Egy külön tálkában összekeverjük a lisztet a sütőporral és a kakaóporral, majd a tojásos masszához adjuk, egyesével kikeverve.
Közepes méretű, vajazott vagy sütőmargarinozott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített sütőben megsütjük sütés: 160 fok 25 perc.Krém: A vizel és a tejben megfőzzük a pudingport a kétfajta cukorral, és még melegen belekeverjük a tojásfehérje porcukorral felvert habját a pudingba.
A tésztát kivesszük a sütőből, rákenjük a pudingos krémet, majd 7 percre visszatesszük, hogy kicsit megkérgesedjen a teteje. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínt felverjük habbá és a krém tetején szépen elkenjük, majd csokireszelékkel megszórva szeleteljük.
Elkészítés: A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük,majd elmorzsoljuk vele a szobahőmérsékletű vajat is.Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt hogy puha tésztát kapju...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: KözepesA barna tésztához a margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a kakaót, a tojássárgáját és kanalanként a tejet(elképzelhető, hogy nem kell bele enny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPUNCSOS MÉZES 2012.12.08. - Szerző Web Cukrászda megosztása27 Nyomtatás • PDF • E-mail Tészta: 50 dkg liszt 6 dkg margarin 16 dkg porcukor 2 tojás 1 teásk...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Könnyű♥ Tészta A tojások sárgáját a vízzel és a porcukorral keverjük simára, adjuk hozzá a darált diót, és a sütőporral valamint a sóval elkevert lisztet. A tojásfehérjét verjük habbá,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes