8 db tojássárgája
25 dkg porcukor
10 ek víz
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
4 tasak vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
11 ek porcukor
5dl víz
6 dl tej
8 db tojásfehérje
6 ek porcukor
A tetejére
5 dl habtejszín
5 dkg csokoládéforgács
A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd amikor kifehéredett, akkor kanalanként beleadagoljuk a vizet.
Egy külön tálkában összekeverjük a lisztet a sütőporral és a kakaóporral, majd a tojásos masszához adjuk, egyesével kikeverve.
Közepes méretű, vajazott vagy sütőmargarinozott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített sütőben megsütjük sütés: 160 fok 25 perc.Krém: A vizel és a tejben megfőzzük a pudingport a kétfajta cukorral, és még melegen belekeverjük a tojásfehérje porcukorral felvert habját a pudingba.
A tésztát kivesszük a sütőből, rákenjük a pudingos krémet, majd 7 percre visszatesszük, hogy kicsit megkérgesedjen a teteje. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínt felverjük habbá és a krém tetején szépen elkenjük, majd csokireszelékkel megszórva szeleteljük.
A tésztához a zsírt a vízzel felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a tűz fölött addig keverjük, amíg szépen össze nem áll. Levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, majd egyen...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűNačin pripreme: Keks, mleko, 200 grama sitnog šećera, kakao i 2 kašike pekmeza rukom dobro izmešati i podeliti na dva dela. Razviti kore pomoću folije pa premazati filom. FilČ 1...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA vaníliarudat éles késsel hosszában behasítom úgy, hogy a végén egy kis szakasz egybetartsa. Egy rozsdamentes lábosba öntöm a tejet és a tejszínt, beledobom a vanília rudat, felfo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű4 dl tejjel pudingot főzünk, majd lehűtjük. A margarint kikeverjük a cukorral és a citromhéjjal. Ha kihűlt a puding, hozzákeverjük a margarinhoz. Hűtőbe tesszük. A mákot vag...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű