8 db tojássárgája
25 dkg porcukor
10 ek víz
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
4 tasak vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
11 ek porcukor
5dl víz
6 dl tej
8 db tojásfehérje
6 ek porcukor
A tetejére
5 dl habtejszín
5 dkg csokoládéforgács
A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd amikor kifehéredett, akkor kanalanként beleadagoljuk a vizet.
Egy külön tálkában összekeverjük a lisztet a sütőporral és a kakaóporral, majd a tojásos masszához adjuk, egyesével kikeverve.
Közepes méretű, vajazott vagy sütőmargarinozott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített sütőben megsütjük sütés: 160 fok 25 perc.Krém: A vizel és a tejben megfőzzük a pudingport a kétfajta cukorral, és még melegen belekeverjük a tojásfehérje porcukorral felvert habját a pudingba.
A tésztát kivesszük a sütőből, rákenjük a pudingos krémet, majd 7 percre visszatesszük, hogy kicsit megkérgesedjen a teteje. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínt felverjük habbá és a krém tetején szépen elkenjük, majd csokireszelékkel megszórva szeleteljük.
A tojásokat kétfelé vesszük, a sárgáját a porcukorral kikeverjük habosra, hozzáadjuk a réteslisztet, a sütőport, a bort, a kakaót és a csipet sót. Felverjük a tojások fehérjét és l...
Elkészítési idő: 60 p.+25 p.sütéElkészítés menete A tojássárgát a cukorral habosra verjük. Fokozatosan beledolgozzuk a felolvasztott vajat és a felolvasztott csokoládét, ezt követően pedig a sütőporral elkevert...
Elkészítési idő:A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a vajjal, vagy a margarinnal tovább keverjük, végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet a tejjel felváltva. Elfelezzük a...
Elkészítési idő:Piskóta (2x) 3 tojásfehérjét felverünk, majd felverünk 3 sárgáját is a cukorral, hozzáadunk 3 ek. rizsliszt, 0,5 cs. sütőpor, 1 ek. kakaópor keverékét, pici vizet, majd robotgép...
Elkészítési idő: ~ 1-1,5 óra