A mézes lapokhoz:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 ek méz
7 dkg vaj
2 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
A mákos piskótához:
15 dkg cukor
15 dkg liszt
6 tojás
3 evőkanál víz
fél dl olaj
fél csomag sütőpor
10 dkg mák (lehet őröletlen is)
A krémhez:
3 tojás sárgája
15 dkg cukor
2 csomag vanília ízű pudingpor
7 dl tej
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
A mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütünk egy 22*38 cm-es tepsin, majd hagyjuk kihűlni.
A mákos piskótához a tojás sárgájákat habosra kavarjuk a 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a mákkal. A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a a mákos masszát a sütőporral és a liszttel. Kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe (amin a lapokat sütöttük) belesimítjuk a masszát és 180 fokos sütőben kb 20 percig sütjük a piskótát.
A krémhez a tojás sárgájákat a 15 dkg porcukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A margarint kikeverjük a 20 dkg porcukorral, s ha kihűlt a krém összedolgozzuk a kettőt.
Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a mákos piskóta, amire a krém másik fele kerül. Végül a második mézes lappal befedjük. A tetejét porcukorral szórhatjuk meg, vagy esetleg a megmaradt tojásfehérjét vízgőz felett felverjük kristálycukorral s ezt kenjük a sütemény tetejére.
1. lépés: Forralás Felforrósítunk ¼ liter vizet a margarinnal, a cukorral és egy csipet sóval. Egyszerre beleszórjuk a keményítőt és a lisztet. Az egészet mérsékelt tűzön, egy fak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgáit habosra keverem a cukorral, belekeverem a vizet, sót és fokozatosan adagolva hozzákeverem a lisztet is. Ekkor felverem a tojásfehérjéket is, és óvatosan beleforgato...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverd össze a cukorral és a sóval egy mélyebb lábasban. Keverd csomómentesre a tejjel, és tedd a tűzre. Közepes lángon főzd forrásig, folyamatos keverés mellett, majd am...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű