• 1 kg alma
• 4 db tojás
• 20 dkg cukor
• 4 evőkanál citromlé
• 20 dkg liszt
• 1 csomag sütőpor
• 1 csomag vaníliás puding
• 3 dl tej
• 20 dkg margarin + 4 dkg a fólia kenéséhez
• 15 dkg porcukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 1 tábla katica tortabevonó tetszés szerint ét- vagy tej
• aszalt gyümölcs
A tepsi-nagyságú alufóliát megkenünk margarinnal, a tepsit kibéleljük vele. Belerakjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott almát. Tetszés szerint, tehetünk rá aszalt gyümölcsöt. (pl. szilvát, áfonyát, stb.)
4 tojást kettéválasztunk, a sárgájába beletesszük a cukrot, habosra verjük. Beletesszük a citromlevet és a sütőporral elkevert lisztet és a tojások habbá vert fehérjét. Ráöntjük a tepsiben levő almára és megsütjük. Amíg sül, a vaníliapudingot a tejben megfőzzük, kihűtjük.
A margarint a por és vaníliás cukorral habosra keverjük és összevegyítjük a kihűlt pudinggal és a megsült és kihűlt tészta tetejére kenjük (az alma van felül). Majd az előírás szerint elkészített csoki mázzal bevonjuk.
◾️A tojások sárgáját és a cukrot/édesítőt habosra keverjük. ◾️Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk és 1-2 percig tovább keverjük. ◾️A lisztet a sütőporral és a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítem 190 fokra. A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrok. Kétfelé veszem és egymás után 2 lapot sütök egy 30*38 cm-es tepsi hátulján, egyenként 6-...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesLépések Piskóta készítése: A tojásfehérjéket a cukorral keményre felvertem, hozzáadtam a tojássárgákat, a citrom reszelt héját és levét, valamint a 4 evőkanálnyi forró vizet. Jól...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz