Családireceptkönyv.hu

ALMÁS KRÉMES


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 1 kg alma
• 4 db tojás
• 20 dkg cukor
• 4 evőkanál citromlé
• 20 dkg liszt
• 1 csomag sütőpor
• 1 csomag vaníliás puding
• 3 dl tej
• 20 dkg margarin + 4 dkg a fólia kenéséhez
• 15 dkg porcukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 1 tábla katica tortabevonó tetszés szerint ét- vagy tej
• aszalt gyümölcs

Elkészítés:


A tepsi-nagyságú alufóliát megkenünk margarinnal, a tepsit kibéleljük vele. Belerakjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott almát. Tetszés szerint, tehetünk rá aszalt gyümölcsöt. (pl. szilvát, áfonyát, stb.)
4 tojást kettéválasztunk, a sárgájába beletesszük a cukrot, habosra verjük. Beletesszük a citromlevet és a sütőporral elkevert lisztet és a tojások habbá vert fehérjét. Ráöntjük a tepsiben levő almára és megsütjük. Amíg sül, a vaníliapudingot a tejben megfőzzük, kihűtjük.
A margarint a por és vaníliás cukorral habosra keverjük és összevegyítjük a kihűlt pudinggal és a megsült és kihűlt tészta tetejére kenjük (az alma van felül). Majd az előírás szerint elkészített csoki mázzal bevonjuk.

ALMÁS KRÉMES

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sós karamellás sajttorta
Sós karamellás sajttorta

A legjobb édesség egy könnyű nyárvégi estére. Egyszerűen függő vagyok, elmondani nem lehet, hogy mennyire várja a család, hogy végre elkészüljön ez a csúcs édesség! A különleges ex...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar mignon fondan
mignon fondan

Hozzávalók egy 24 cm-es torta bevonásához 250 g kristálycukor 130 ml víz 1 kávéskanál 20%-os ecet Lábosba mérjük a hozzávalókat és felforraljuk. Forrástól számított 10 per...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Csokis rakott babapiskóta
Csokis rakott babapiskóta

A kávét lefőzzük, a pudingot a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük, majd egy picit hűtjük. Ha langyosra hűlt belekeverjük a vajat. A habtejszínt felverjük. A kávéba egyenként...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk