5 tojas
15 dkg liszt
12 dkg cukor
4 evokanal viz
1 sutopor
1 kg alma
2 tasak vanilias cukor
orolt fahej
Krem :
2 tasak vanilias puding (fozos)
7 dl tej
2 evokanal cukor
2 dl habtejszin (Hulala)
Az almat megmosni, a hejat levagni es lereszelni
Egy szurobe kinyomkodni a levet
Egy tepsit kibelelni alufoliaval
A lereszelt almahoz hozzaadjuk a vaniliat es az orolt fahejat,es az alufoliara simitjuk,jol lenyomkodjuk,hogy ne legyen hezagos
Elkeszitjuk a piskota tesztat
A tojasok sargajat habosra kavarjuk a cukorral
Hozza ontjuk a vizet,es ezzel is elkeverjuk
A tojasok feherjebol kemeny habot verunk
Utana a tojassargas,cukros masszahoz hozza adagoljuk felvaltva a sutoporral elkevert lisztet,es a felvert toshabot
Az igy kapott masszat raontjuk a tepsibe levő reszelt almara
Elomelegitett sutobe,kozepes tuznel keszre sutjuk
Hagyjuk kihulni
Elkeszitjuk a kremet
A pudingokat elkeverjuk keves hideg tejjel csomomentesre,majd hozzaontjuk a tobbi tejet,es a cukrot,feltesszuk főni,lassu tuzon,hogy ne csomosodjon
Hagyjuk kihulni
Letakarjuk foliaval,hogy ne bőrősödjön be
A tejszinbol kemeny habot verunk,ha nem talaljuk eleg edesnek,akkor porcukrot teszunk bele izles szerint
A kihult tesztarol levesszuk a foliat
Az almas resz kerul felul
A pudingos kremet elkavarjuk a felvert tejszinnel (em mixert hasznaltam), es,az almas feluletre simitjuk
Hutobe tesszuk legalabb 2 orat
En a tetejet megszortam kakao porral...
A tészta hozzávalóit összegyurjuk , ha kemény pici tejet adhatunk hozzá. A tésztát vékonyra nyultjuk és kiszaggatjuk kb 70 darab kört kapunk . 200 fokon pirosra sütjük . A tejet fe...
Elkészítési idő: kb 2óraA datolyát puhára főzzük annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Botmixerrel pépesítjük, hozzákeverjük a tojássárgáját, a fűszerkeveréket és a kókusztejszínt, majd félretesszük. A t...
Elkészítési idő:◾️Az alapanyagokat összegyúrjuk, és 3 cipót formázunk belőle. ◾️Mindhármat kinyújtjuk, és tepsi hátoldalán megsütjük. ▪️Vigyázzunk, ne süssük túl. ◾️A tejben a búzadarát simár...
Elkészítési idő: 90 perc