5 tojas
15 dkg liszt
12 dkg cukor
4 evokanal viz
1 sutopor
1 kg alma
2 tasak vanilias cukor
orolt fahej
Krem :
2 tasak vanilias puding (fozos)
7 dl tej
2 evokanal cukor
2 dl habtejszin (Hulala)
Az almat megmosni, a hejat levagni es lereszelni
Egy szurobe kinyomkodni a levet
Egy tepsit kibelelni alufoliaval
A lereszelt almahoz hozzaadjuk a vaniliat es az orolt fahejat,es az alufoliara simitjuk,jol lenyomkodjuk,hogy ne legyen hezagos
Elkeszitjuk a piskota tesztat
A tojasok sargajat habosra kavarjuk a cukorral
Hozza ontjuk a vizet,es ezzel is elkeverjuk
A tojasok feherjebol kemeny habot verunk
Utana a tojassargas,cukros masszahoz hozza adagoljuk felvaltva a sutoporral elkevert lisztet,es a felvert toshabot
Az igy kapott masszat raontjuk a tepsibe levő reszelt almara
Elomelegitett sutobe,kozepes tuznel keszre sutjuk
Hagyjuk kihulni
Elkeszitjuk a kremet
A pudingokat elkeverjuk keves hideg tejjel csomomentesre,majd hozzaontjuk a tobbi tejet,es a cukrot,feltesszuk főni,lassu tuzon,hogy ne csomosodjon
Hagyjuk kihulni
Letakarjuk foliaval,hogy ne bőrősödjön be
A tejszinbol kemeny habot verunk,ha nem talaljuk eleg edesnek,akkor porcukrot teszunk bele izles szerint
A kihult tesztarol levesszuk a foliat
Az almas resz kerul felul
A pudingos kremet elkavarjuk a felvert tejszinnel (em mixert hasznaltam), es,az almas feluletre simitjuk
Hutobe tesszuk legalabb 2 orat
En a tetejet megszortam kakao porral...
A tojások sárgáját a puha margarinnal és a porcukorral habosra keverjük. A diót a kakaóporral, a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, ez előzőekbe keverjük. A kemény habb...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűA leveles vajas tésztát akkorára nyújtjuk mint a tepsi.Most 20cm x 34 cm tepsire készült a recept. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük egy nagyobb a kiolajozott tepsi...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTetejét csokoládékrémmel vonjuk be, és kakaóporral hintjük meg.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lap hozzávalóit összegyúrjuk és egy sütőpapírral fedett nagy gáztepsiben világosra sütjük. A tetejét villával megszurkáljuk, hogy fel ne púposodjon (180°C-on, 10-12 perc). A hab...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: Közepes