5 tojas
15 dkg liszt
12 dkg cukor
4 evokanal viz
1 sutopor
1 kg alma
2 tasak vanilias cukor
orolt fahej
Krem :
2 tasak vanilias puding (fozos)
7 dl tej
2 evokanal cukor
2 dl habtejszin (Hulala)
Az almat megmosni, a hejat levagni es lereszelni
Egy szurobe kinyomkodni a levet
Egy tepsit kibelelni alufoliaval
A lereszelt almahoz hozzaadjuk a vaniliat es az orolt fahejat,es az alufoliara simitjuk,jol lenyomkodjuk,hogy ne legyen hezagos
Elkeszitjuk a piskota tesztat
A tojasok sargajat habosra kavarjuk a cukorral
Hozza ontjuk a vizet,es ezzel is elkeverjuk
A tojasok feherjebol kemeny habot verunk
Utana a tojassargas,cukros masszahoz hozza adagoljuk felvaltva a sutoporral elkevert lisztet,es a felvert toshabot
Az igy kapott masszat raontjuk a tepsibe levő reszelt almara
Elomelegitett sutobe,kozepes tuznel keszre sutjuk
Hagyjuk kihulni
Elkeszitjuk a kremet
A pudingokat elkeverjuk keves hideg tejjel csomomentesre,majd hozzaontjuk a tobbi tejet,es a cukrot,feltesszuk főni,lassu tuzon,hogy ne csomosodjon
Hagyjuk kihulni
Letakarjuk foliaval,hogy ne bőrősödjön be
A tejszinbol kemeny habot verunk,ha nem talaljuk eleg edesnek,akkor porcukrot teszunk bele izles szerint
A kihult tesztarol levesszuk a foliat
Az almas resz kerul felul
A pudingos kremet elkavarjuk a felvert tejszinnel (em mixert hasznaltam), es,az almas feluletre simitjuk
Hutobe tesszuk legalabb 2 orat
En a tetejet megszortam kakao porral...
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal- hogy ne törjük össze – habba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kinyújtjuk, kiszúrunk belőle 12-14 egyforma tojást. A tojások feléből kisebb pogácsaszaggatóval további 1-1 kört vágunk ki. A tésztalapokat sütőpapírral bélelt te...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűpiskóta tekercshez..kakaós piskótához mind a kettőnél a tojásokat a cukorral a vízzel jó habosra elverjük, majd a többi anyagot hozzáadjuk és fakanállal bele keverjük 160 okon 35...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥ A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához hozzáreszelünk egy citrom héját, majd a cukor egyharmadával, a fehérjét pedig a kétharmadával kihabosítotjuk. A két masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes