5 tojas
15 dkg liszt
12 dkg cukor
4 evokanal viz
1 sutopor
1 kg alma
2 tasak vanilias cukor
orolt fahej
Krem :
2 tasak vanilias puding (fozos)
7 dl tej
2 evokanal cukor
2 dl habtejszin (Hulala)
Az almat megmosni, a hejat levagni es lereszelni
Egy szurobe kinyomkodni a levet
Egy tepsit kibelelni alufoliaval
A lereszelt almahoz hozzaadjuk a vaniliat es az orolt fahejat,es az alufoliara simitjuk,jol lenyomkodjuk,hogy ne legyen hezagos
Elkeszitjuk a piskota tesztat
A tojasok sargajat habosra kavarjuk a cukorral
Hozza ontjuk a vizet,es ezzel is elkeverjuk
A tojasok feherjebol kemeny habot verunk
Utana a tojassargas,cukros masszahoz hozza adagoljuk felvaltva a sutoporral elkevert lisztet,es a felvert toshabot
Az igy kapott masszat raontjuk a tepsibe levő reszelt almara
Elomelegitett sutobe,kozepes tuznel keszre sutjuk
Hagyjuk kihulni
Elkeszitjuk a kremet
A pudingokat elkeverjuk keves hideg tejjel csomomentesre,majd hozzaontjuk a tobbi tejet,es a cukrot,feltesszuk főni,lassu tuzon,hogy ne csomosodjon
Hagyjuk kihulni
Letakarjuk foliaval,hogy ne bőrősödjön be
A tejszinbol kemeny habot verunk,ha nem talaljuk eleg edesnek,akkor porcukrot teszunk bele izles szerint
A kihult tesztarol levesszuk a foliat
Az almas resz kerul felul
A pudingos kremet elkavarjuk a felvert tejszinnel (em mixert hasznaltam), es,az almas feluletre simitjuk
Hutobe tesszuk legalabb 2 orat
En a tetejet megszortam kakao porral...
Tészta. A tojást nagyon habosra keverjük az édesítővel, és a vaníliával, majd beleszitáljuk a sütőporos kakaós lisztet. Három egyforma lapot sütünk belőle. (Kb. 10 perc a sütési id...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a zsírral, a cukorral elmorzsoljuk. A tejben a szalalkálit felfuttatjuk és a liszthez adjuk. Összegyúrjuk, kidolgozzuk rétestészta keménységűre. A tésztát 6 felé vágjuk...
Elkészítési idő: Több mint 60 pe Nehézség: KözepesElkészítése: A háztartási kekszet apróra törjük és a vajjal, tejszínhabbal, dióval és cukorral együtt egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú sütőfor...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojások fehérjét a cukorral kemény habnak verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd bele keverjük a diót, és az egészet óvatosan összedolgozzuk a kemény habbal. Egy nagyobb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű