Tésztához:
-40 dkg. liszt
-20 dkg. porcukor
-8 dkg. Rama margarin
-1 cs. sütőpor
-4 tojás sárgája
Ha kívánja a tészta ,kevés tejföl vagy tej
Habhoz:
-6 tojás fehérje
-22 dkg porcukor
Habra:
-kb. 25 dkg vágott dió
Krémhez:
-4 dl tej
-4 k. liszt
-1 egész tojás
..................
-25 dkg. porcukor
-1 cs. margarin
-2 cs. van. cukor
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrom, 3 egyenlő részre osztom, majd sütőlapra nyújtom.
A habhoz valókat gőz fölött kemény habbá verem, mind a három-nyers lap tetejét megkenem a felvert habbal,majd megszórom durvára vágott dióval.
Világos színüre sütöm mindhárom lapot.
Közben kikeverem a krémhez valókat.A tejet, lisztet, és a tojást felfőzöm, amíg hűl addig kikeverem a porcukrot a margarint és a van. cukrot. Mikor a fözött krém kihült akkor a két krémet összekeverem, majd töltöm a lapokat. Másnap szeleteljük.
Nagyon finom és kiadós sütemény!
A szalalkálit feloldottam a tejben. A lisztet elkevertem a kakaóporral, gyúródeszkára szitáltam. Hozzászitáltam a porcukrot is, majd beledaraboltam és elmorzsoltam benne a vajat....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 9 dl tejben felfőzzük a pudingot, és félretesszük hűlni. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha egy kicsit laza, akkor lisztet tehetünk még hozzá Két lapot sütünk. A Rama marga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa kihűlt minden, akkor a tésztára a krémet, arra a habot felkenni. Díszíteni lehet rászitált kakaóval, vagy tortadarával. Én csak a kanállal megpaskoltam a habot.
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepesa mées lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. ha még kíván tejet apránként még lehet bele tenni. a tésztát 4 felé osztjuk. mindegyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk és a tepsi há...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz