Tésztához:
-40 dkg. liszt
-20 dkg. porcukor
-8 dkg. Rama margarin
-1 cs. sütőpor
-4 tojás sárgája
Ha kívánja a tészta ,kevés tejföl vagy tej
Habhoz:
-6 tojás fehérje
-22 dkg porcukor
Habra:
-kb. 25 dkg vágott dió
Krémhez:
-4 dl tej
-4 k. liszt
-1 egész tojás
..................
-25 dkg. porcukor
-1 cs. margarin
-2 cs. van. cukor
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrom, 3 egyenlő részre osztom, majd sütőlapra nyújtom.
A habhoz valókat gőz fölött kemény habbá verem, mind a három-nyers lap tetejét megkenem a felvert habbal,majd megszórom durvára vágott dióval.
Világos színüre sütöm mindhárom lapot.
Közben kikeverem a krémhez valókat.A tejet, lisztet, és a tojást felfőzöm, amíg hűl addig kikeverem a porcukrot a margarint és a van. cukrot. Mikor a fözött krém kihült akkor a két krémet összekeverem, majd töltöm a lapokat. Másnap szeleteljük.
Nagyon finom és kiadós sütemény!
A tésztához a tojások fehérjéit kemény habbá verjük, a vége felé a cukrot kanalanként beleszórjuk. Egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd kanalanként a vizet is. A liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat a cukorral és a mézzel habosra keverjük, majd fakanállal hozzákeverjük a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet is. Sütőpapírral bélelt, 20x30 cm-es tepsiben, 180 fo...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA mézes lap hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd két részre osztjuk. A lapokat egyenlént kb 22*38 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd egy ekkora tepsi hátán kisütjük előmelegített sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a pergelt diót, és kisebb adagokban a lisztet is. A masszát osszuk két részre. Tegyük egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes