Hozzávalók a piskótához:
6 kanál liszt
6 db tojás sárgája
3-4 kanál cukor
2 kanál kakaó
10 g sütőpor
1 dl víz
1 db narancs reszelt héja és leve
Krém hozzávalói:
6 db tojásfehérje
6 kanál cukor
40 g vaníliás puding
4 dl tej
A tetejére:
4 dl tejszín
A piskótához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vízzel, majd a kakaós, sütőporos liszttel. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 C fokon megsütjük. (kb. 20-25 perc)
A krémhez, a tojások fehérjét félkeményre verjük, hozzáadjuk a cukrot, és keményre verjük. A pudingot megfőzzük a tejben, hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjét, még egy-két percig együtt főzzük.
A tepsiben lévő tésztalapra simítjuk, és még kb. 10 percre visszarakjuk a sütőbe.
Ha kihűlt, tetejére simítjuk a keményre felvert tejszín habot, és tetszés szerint díszítjük.
A tojások sárgáját kikeverjük 1 evőkanál porcukorral és a pudingporral, majd felforraljuk a tejet, és a forró tejben sűrű krémmé főzzük. Amíg hűl, a többi cukorral habosra keverjük...
Elkészítési idő:A szárazanyagokat, tehát a sütőport, a lisztet, a vaníliás cukrot, a porcukorból 20 dekát és a sót keverd össze egy tálban! A tojásokat verd fel egy másikban, majd öntsd fel őket a...
Elkészítési idő:A tojásfehérjét felverjük egy csipetnyi sóval, hozzáadjuk az édesítőt, kakaót, a tojások sárgáját. Sütőpapírral bélelt, nagyobb tepsiben (hogy vékonyabb lapot kapjunk), előmelegít...
Elkészítési idő: 60 perc