Hozzávalók a piskótához:
6 kanál liszt
6 db tojás sárgája
3-4 kanál cukor
2 kanál kakaó
10 g sütőpor
1 dl víz
1 db narancs reszelt héja és leve
Krém hozzávalói:
6 db tojásfehérje
6 kanál cukor
40 g vaníliás puding
4 dl tej
A tetejére:
4 dl tejszín
A piskótához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vízzel, majd a kakaós, sütőporos liszttel. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 C fokon megsütjük. (kb. 20-25 perc)
A krémhez, a tojások fehérjét félkeményre verjük, hozzáadjuk a cukrot, és keményre verjük. A pudingot megfőzzük a tejben, hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjét, még egy-két percig együtt főzzük.
A tepsiben lévő tésztalapra simítjuk, és még kb. 10 percre visszarakjuk a sütőbe.
Ha kihűlt, tetejére simítjuk a keményre felvert tejszín habot, és tetszés szerint díszítjük.
Még elkészülhet estére :). Bár egy éjszaka a hűtőben igen jót tett neki. Nagyobb darabokra vágtam a szilvát, és pálinkában felfőztem. Összeolvasztottam a vajat csokoládéval, belek...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejben, a cukorral megfőzöm a pudingot. Összetördelem a a vajas kekszet és egy pohár aljába teszem. Erre kanalazok pudingot, Nutellát, majd megint pár szem kekszet, megint puding...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA gesztenyemasszát a darált keksszel, 1 ek. rummal, vaníliás cukorral és egy kevés tejjel (2 dl) összegyúrom. Ebbe nem tettem cukrot, mert az összetevők is édesek. Egy tepsibe (21...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét kemény habbá verjük. A vajat kihabosítjuk az édesítőszerrel, egyenként hozzádolgozzuk a tojások sárgáját, apránként adagolva, belekeverjük a sütőporral elkevert bar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű