A kakaós lapokhoz:
2 × 4 tojás
2 × 8 dkg porcukor
2 × 6 dkg finomliszt
2 × 2 dkg kakaópor
2 × 2 evőkanál víz
2 × 1 evőkanál étolaj
2 × 1/2 csomag sütőpor
A töltelékhez:
680 g meggybefőtt (magozott) jól lecsepegtetve
3 evőkanál rum (vagy aroma)
10 dkg babapiskóta, gömbölyű, amit 4 fele tördeltem
A krémhez:
2 csomag tejszínízű pudingpor (vagy vaníliás)
5 dl tej
20 dkg cukor
25 dkg margarin (vagy vaj)
Tojásokat szétválasztom, a tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verem. A tojások sárgáját kikeverem a porcukorral, a vízzel és az olajjal, majd rászitálom a lisztet, a sütőport és a kakaót. Beleforgatom lazán a tojásfehérjét, és egy 24 × 34 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, majd 180°C-on megsütöm. Két lapot készítek ugyanígy.
Pudingokat megfőzöm a tejben, még melegen hozzákeverem a kristálycukrot, s hagyom kihűlni. Közben kevergetem, hogy ne bőrözzön be. A vajat habosra keverem mixerrel, majd hozzáadom a kihűlt pudingot. Beleforgatom a piskótadarabokat, a meggyet és a rumot, majd az így elkészült tölteléket rásimítom az alsó lapra. Befedem a másik lappal, s beteszem a hűtőbe dermedni. Csokimázzal bevonom a süti tetejét, s pár óra múlva gyönyörűen lehet szeletelni. 30 szelet lett belőle.
Az almát meghámozzuk, és durvára reszeljük, meglocsoljuk 1/2 citrom levével, hozzáadjuk a 2 csomag vaníliás cukrot és a 3 kk fahéjat, elkeverjük. Papírral kibélelt tepsiben elt...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA lisztet a vajjal elmorzsoljuk, a szalakálit felfuttatjuk és a többi anyaggal összegyúrjuk. Három részre osztjuk, és vajazott tepszi hátulján sütjük. Krém készítése: 4 dl tej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLegelőször az őszibarackbefőttet lecsepegtetjük. A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Ha szükséges, kevés tejet használjunk az összegyúráshoz. A tésztát három részre osztjuk, és egyen...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes