Hozzávalók
Tészta
900 g liszt
10 g Dr. Oetker Sütőpor
3 tojás + csipetnyi só
300 g porcukor
300 g vaj (vagy margarin)
300 g tejföl
3 kiskanál Dr. Oetker Aroma rum
2 kiskanál Dr. Oetker Aroma vanília
2 kanál kakaó
Krém
2,4 l tej
400 g cukor
400 g finomliszt
2 kiskanál Dr. Oetker Aroma vanília
4 kiskanál Dr. Oetker Aroma rum
400 g vaj (vagy margarin)
100 g fehér csokoládé
100 g fekete csokoládé + 1 kanál kakaó
Bevonat
200 g fekete csokoládé
1 kiskanál Dr. Oetker Aroma vanília
50 g vaj (vagy margarin )
1 dl tejszin
Elkészítés
Egy nagyobb keverőtálban elkeverjük a vajat, tojásfeherjét és a sót. Majd hozzákeverjük a cukrot, tejfölt, 2 kanál rumot. Végül a liszttel elkevert sütőport hozzáadva a masszát simára keverjük. A tésztát 2 részre osztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk a kakaót és 1 kiskanál rumot. A tésztákat további 4 részre vesszük! A tésztákat egyenként 30x40cm tepsi tetejére nyújtuk!
Előmelegített sütőben, 180 °C-on, 6-7 percig sütjük.
A tejből, lisztből, cukorral, vanilliás cukorral sürű krémet fözőnk! Még a meleg krémbe belekeverjük a vajat és a rumot! Két felé vesszük a krémet. Az 1. felébe belekeverjük a fehér csokoládét, a krém másik felébe pedig a fekete csokoládét!
Amikor kihűlt a krém 4 felé vesszük mind a 2 krémet.
A tészták közé töltjük, a tetejére csokimázat teszünk, a hozzávalók összemelegítésével.
Néhány óra múlva , szeletelhető.
A tojások fehérjéből gy csipet sóval kemény habot verünk. A cukrot hozzáadjuk, majd kanalanként a vizet is, de közben folyamatosan verjük a habot. Egy másik edényben a tojássárgájá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk a cukor felével. Hozzáadjuk az olajat, a vizet, a kakaót, az étkezési keményítőt meg a sütőporral elvegyített lisztet és összekav...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes