Családireceptkönyv.hu

Fekete-Fehér Csokis


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
Tészta

900 g liszt
10 g Dr. Oetker Sütőpor
3 tojás + csipetnyi só
300 g porcukor
300 g vaj (vagy margarin)
300 g tejföl
3 kiskanál Dr. Oetker Aroma rum
2 kiskanál Dr. Oetker Aroma vanília
2 kanál kakaó

Krém

2,4 l tej
400 g cukor
400 g finomliszt
2 kiskanál Dr. Oetker Aroma vanília
4 kiskanál Dr. Oetker Aroma rum
400 g vaj (vagy margarin)
100 g fehér csokoládé
100 g fekete csokoládé + 1 kanál kakaó

Bevonat

200 g fekete csokoládé
1 kiskanál Dr. Oetker Aroma vanília
50 g vaj (vagy margarin )
1 dl tejszin

Elkészítés:


Elkészítés

Egy nagyobb keverőtálban elkeverjük a vajat, tojásfeherjét és a sót. Majd hozzákeverjük a cukrot, tejfölt, 2 kanál rumot. Végül a liszttel elkevert sütőport hozzáadva a masszát simára keverjük. A tésztát 2 részre osztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk a kakaót és 1 kiskanál rumot. A tésztákat további 4 részre vesszük! A tésztákat egyenként 30x40cm tepsi tetejére nyújtuk!
Előmelegített sütőben, 180 °C-on, 6-7 percig sütjük.

A tejből, lisztből, cukorral, vanilliás cukorral sürű krémet fözőnk! Még a meleg krémbe belekeverjük a vajat és a rumot! Két felé vesszük a krémet. Az 1. felébe belekeverjük a fehér csokoládét, a krém másik felébe pedig a fekete csokoládét!
Amikor kihűlt a krém 4 felé vesszük mind a 2 krémet.
A tészták közé töltjük, a tetejére csokimázat teszünk, a hozzávalók összemelegítésével.

Néhány óra múlva , szeletelhető.

Fekete-Fehér Csokis

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ágnes
Fehér lúdláb - Rózsika sütije
Fehér lúdláb - Rózsika sütije

Krém: 3 dl tejet, szűk 3 evőkanál lisztet, kevés vanília ízű pudingport és 2 kanál cukrot összefőzünk. 25 dkg Rámát 25 dkg porcukorral és kevés rumaromával habosra keverünk. Ha...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Stefánia torta krémje
Stefánia torta krémje

Tetejét csokoládékrémmel vonjuk be, és kakaóporral hintjük meg.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Grízes krémes
Grízes krémes

A tészta: Szétválasztjuk a tojásokat. A tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a sütőport, a sót és a kakaóport. A tojások fehérjét kemény h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csokoládés habos szelet
Csokoládés habos szelet

A tojásfehérjét a vízzel felverjük. A tojássárgáját a cukorral kikavarjuk és a habhoz adjuk. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekavarjuk, a habhoz adjuk. A tésztát közepes mére...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk